Nišlija osvojio Otvoreno prvenstvo Rusije u basketu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Avg.2022, 10:12

Nišlija osvojio Otvoreno prvenstvo Rusije u basketu

U oktagonu, kao za MMA, u basketu 1 na 1, u igri koja traje dva puta do tri minuta i napad traje samo osam sekundi, najbolji na Otvorenom prvenstvu Rusije bio je najbolji Nišlija. 27-godišnji košarkaš Jovan Crnić, koji je košarkašku karijeru gradio u NCAA ligi i Evropi, u finalu je pobedio olimpijskog osvajača medalje iz Rusije Antona Ponkrašovog.

U konkurenciji 12 igrača prvi favorit je bio Rus Anton >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Pokrašev, nekadašnji reprezentativac Rusije i osvajač brojnih medalja, a nastupao je i za timove CSKA, Uniksa i Lokomotive iz Himkija.

U finalu protiv Pokraševa Jovan Crnić je slavio "zlatnim poenom" (10:9) u produžetku i to iz slobodnog bacanja.

Počeo je karijeru u omladinskom timu Ergonoma u Nišu, pa je 2007. godine otišao u FMP gde je takođe igrao u omladinskoj selekciji. Skauti iz Amerike su ga uočili i dobio je stipendiju i školovanje na Havajima gde je igrao za košarkašku ekipu škole.

Sa uspehom je nastupao u NCAA ligi, a kasnije je nosio dres nekoliko kubova iz Evrope. Prošlu sezonu proveo je u Grčkoj u ekipi u basketu 3x3.

Igrao je u mlađim selekcijama reprezentacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.