Izvor: JUGpress.com, 02.Maj.2023, 11:07

Niški Nais četvrti u Sofiji

NIŠ

U Sofiji je završena je druga sezona Balkanske lige košarke u kolicima. KK OSI Paramont je odbranio prvo mesto koje su držali tokom cele sezone. Domaćini turnira, BKHU Levski su sa dve pobede završili na drugom mestu. Bijeljinci su sa istim brojem pobeda i poraza kao i BKHU Levski, ali lošijim međusobnim skorom osvojili treće mesto. KKK Nais je završio ovogodišnju sezonu BWBL kao četvrti, objavio je KK OSI Nais u svom saopštenju.

  „Otkazi su pred sjajno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << organizovan turnir u Sofiji su nas doveli u situaciju da budemo realni u pogledu rezultata. Uradili smo sve što smo mogli na terenu i časno izgubili. Tokom ovosezonske BWBL igrači iz Niša su dobili veliki prostor za igru, a to je investicija u budućnost koja se uvek vraća. Konkretno, najveći napredak očekujem od Aleksandra Marinkovića“, kaže kapiten KKK Nais, Filip Jovanović, inače dugogodišnji reprezentativac Srbije.

                                Najbolji igrač ove sezone BWBL je član podgoričkog KK OSI Paramont, Vlado Švraka, koji se okitio titulom najboljeg strelca i skakača. Najbolji dodavač je Elvir Purić, takođe član ekipe iz glavnog grada Crne Gore. Najbolji „kradljivac lopti“ je Georgi Ivanov iz BKHU Levski. Izabrana je i najbolja petorka BWBL, pa je pored pomenutih igrača najbolju petorku lige čine još Strahinja Rosuljaš iz KKK Bijeljina i Pero Kuzmanović iz novog šampiona. Završnoj ceremoniji su prisustvovali, pored rukovodstava BWBL i BKHU Levski, predsednik Košarkaškog saveza Bugarske, Georgi Glučkov, kao i ambasador Srbije u Sofiji,  Željko Jović.

                           Prema navodima predsednika BWBL, dr Vladimira Iskrova, očekuje se da će naredne sezone liga biti proširena na klubove iz Rumunije, Turske i Grčke, što će se znati do leta. Treba napomenuti da je BWBL već drugu sezonu nije prošao bez Nišlija. Takmičenjem i radom sa sudijama rukovodio profesor Igor Đorđević iz Niša, pojedinačno je najveći broj sudija dolazio iz Regionalnog košarkaškog saveza Istočna Srbija, a doskorašnji generalni sekretar BWBL je bio profesor dr Marko Aleksandrović. (kraj) VP/ SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.