Nemoj samo da pravimo slavu od ovoga i za mesec dana pričamo: Eee, kako smo dobili Bešiktaš...

Izvor: MozzartSport.com, 15.Dec.2016, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemoj samo da pravimo slavu od ovoga i za mesec dana pričamo: Eee, kako smo dobili Bešiktaš...

“Ako mladi ne nauče od Novice i Ratkovice ne treba ni da se bave košarkom“, kaže trener Partizana

Rano je za feštu, ali osmeh i dobro rapsoloženje su dozvoljeni. Pobeda nad Bešiktašem vratila u crno-beli tabor da ovaj tim uprkos određenim limitima ima kvalitet koji mu dozvoljava da se ne miri sa suvim prosekom. Trener Aleksandar Džikić ipak upozorava da on neće isplivati na površinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sam od sebe, već da će igrači Partizana morati sami da se potrude za to.

"Pokušaćemo da ovu utakmicu ostavimo iza sebe. Rekao sam im da su večeras zasluzžili da se opuste, kako god to svako od njih radi. Ali od sutra se spremamo za Mornar iz Bara koji je koncepcijski nezgodna ekipa za nas. Zadovoljan sam igrom i vrlo je bitno da ovo iskoristiš za nesto dobro, a ne da za mesec dana prčcamo: ’Eee, kako smo dobili Bešiktaš’. Uzmi i nastavi niz. Ako će da sednu i od ovoga naprave slavu, mislim da bi to bila greška", jasan je Partizanov šef struke.

Ima i konkretne predloge. Posebno za mlađe igrače. Jer imali su od koga da vide šta znači surovi profesionalizam i stavljanje tima ispred sopstvenog interesa.

"Pobeda nam je važna jer su neki momci rešili da igraju uz povrede. To je bila njihova oidluka, dala je rezultate. Zanimljivo, ta dvojica su među starijima, baš da vidim da li će mladi nešto da nauče iz toga. Nadam se da hoće".

Naravno, mislio je Džikić na Branislava Ratkovicu i Novicu Veličkovića.

"Ratkovica jutros nije mogao da ustane sa stolice, a onda su ga ljudi koji se bave fizičkom pripremom i medicinskom zaštitom spremili da igra u drugom. Novica nije ni razmišljao da ne igra ovu utakmicu, u jednom momentu je povredio nogu, a igrao je tako do kraja. Ako mlađi ne nauče iz toga, ne treba ni da se bave košarkom. Stavio je tim ispred sebe. Ne znam da li će biti stpreman za Mornar. Igrao je u kontinuitetu, da je seo ohladila bi se noga. Jedino da ga zavežem i izvučem sa parketa. Svima je valjda jasno koliko je važan za tim. Po onome što daje na terenu, ali i u svlačionici".

Nisu samo dvojica pomenuta zaslužile pohvale šefa.

"Stefan Pot ima najnezahvalniju uliogu u timu. Bio jedan od najboljih igrača KLS, a prihvatio je da bude treći plej u Partizanu, za limitiranu količinu novca i minutažu. To je odlično za nas. Znao sam da će mu biti potrebno neko vreme da se privikne na zahteve u Partizanu. Kažu neki da sam učinio nekom uslugu dovođenjem Pota, a evo pokazalo se da ipak nisam".

O protivniku samo u superlativu, a izdvojićemo samo izjavu koja se tiče srpskog reprezentativca Vladimira Štimca.

"Nas je muka naterala da igramo sa dva krilna centra, Štimac je ostale poslao na klupu jer su sudije odlučile da treba ga da zaštite više od ostalih. Pritom, imamo problem od ranije sa povredom Majstorovića. Mnogo zavisi koliko i koji igrači na pozicijama dva i tri mogu da izdrže u skoku, a mi smo danas kontrolisali skok, iako je tu Bešiktaš posebno jak", rekao je Džikić uz izražavanje velike zahvalnosti navijačima i najavu da će protiv Mornara ulaz na tribine biti slobodan.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.