Nemce vodi Amerikanac

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemce vodi Amerikanac

Selektor nemačke košarkaške reprezentacije do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. biće Kris Fleming, bivši trener Bamberga

Foto: Guliver/Getty images/Matthias Kern

Kris Fleming zvanično će od 1. decembra sesti na klupu nacionalnog tima Nemačke, koji će voditi naredne dve godine, saopštio je košarkaški savez te zemlje.

Američki trener (44) će na mestu selektora zameniti Emira >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mutapčića, koji je tu funkciju obavljao pet meseci.

Fleming, koji je rođen u Nju Džersiju, trenersku karijeru gradio je u Nemačkoj, nakon što je profesionalno igrao košarku u toj zemlji. Bio je najpre pomoćni a zatim i prvi trener Artland Dragonsa punih deset godina, a potom je obavljao ulogu selektora mlade reprezentacije Nemačke.

Poslednjih šest sezona predvodio je Bamberg sa kojim je osvojio četiri titule i isto toliko pehara Kupa Nemačke. On je 2011. proglašen i najboljim trenerom u Nemačkoj.

Fleming će naredne godine predvoditi Nemce na Evropskom prvenstvu, koje će osim u njihovoj zemlji biti organizovano i u Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji.

"Uveren sam da reprezentacija Nemačke ima veliki potencijal. Nadam se da će se i NBA igrači Dirk Novicki i Kris Kaman odazvati pozivu da igraju na Eurobasketu 2015", izjavio je Fleming.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.