Neće moći da eliminišu Budućnost

Izvor: B92, 03.Apr.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće moći da eliminišu Budućnost"

Košarkaški klub Budućnost reagovao je na izjavu prvog čoveka ABA lige Radovana Lorbeka da taj klub nije dobrodošao u Evroligu zbog organizacija utakmica.

Lorbek je u četvrtak zapretio Podgoričanima zbog incidenata koji su se desili na utakmici između Budućnosti i Partizana, kada je navijač napao kapitena ‘crno-belih’ Dragana Milosavljevića, a na teren ubačeni svinjski bubrezi.

Budućnost je na te izjave reagovala saopštenjem, u kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izraženo čuđenje zbog svega izrečenog i konstatovano da je to veliki udarac za taj klub.

U trenutku kada se pripremamo za najznačajni meč ove decenije i kada smo na najboljoj poziciji od kada je nova uprava preuzela klub, na kraju za nas uspješne sezone, izjava gospodina Radovana Lorbeka je za nas veliki udarac. Uložili smo veliki napor i trud da ostvarimo razultat, ali ništa manji i da organizujemo utakmice na najbolji način. Organizaciji smo se posvetili sa velikom pažnjom i odgovornošću”, stoji u saopštenju ispod kojeg je potpisan predsednik Budućnosti Dragan Bokan.

Bokan je istakao da će za susrete polufinalne serije regionalnog takmičenja sa Cedevitom na snazi biti do sada nezapamćene mere obezbeđenja. Kako bi meč sa Zagrepčanima prošao bez incidenata, video nadzorom će biti pokriven svaki kvadratni metar “Morač””.

U narednom periodu ćemo se oglasiti zvaničnim obavještenjem prema navijačkim grupama i publici. Očekujemo da sudstvo i tužilaštvo reaguje oštrijim kaznenim merama. Održali smo sastanke sa upravama klubova Cedevita, Partizan i Crvena Zvezda i naš zajedničiki, partnerski stav da se utakmice odigraju na najvećem bezbedonosnom nivou. Činjenica je da naš klub nema problem sa potencijalnim incidentima na bilo kojim drugom mečevima osim sa večitim rivalima Partizanom i Crvenom Zvezdom, koje uvek prati veliko interesovanje i tenzija”, ističe se u saopštenju.

Bokan ističe da kao predsednik najtrofejnijeg crnogorskog kluba, uvek prihvata konstruktivnu kritiku i sugestije.

Ova reakcija me jednom delom čudi i delom je ne doživljavam kao takvu, jer je izjava gospodina Lorbeka usledila samo par dana posle našeg susreta u Ljubljani. Moj sastanak sa njim i gospodinom Liscem je protekao u potpuno drugačijem tonu i moram priznati da sam neprijatno iznenađen. Navodi me na razmišljanje da ovo medijsko istupanje nije samo opomena, već i prostor za eventualnu eliminaciju Budućnosti, čak i ukoliko igrom na parketu ostvari pravo na Evroligu. Iskustvo Igokee, koja je onemogućena da učestvuje u Evroligi iz nekih drugih razloga, bez obzira na rezultat, govori u prilog tome, ali to neće moći tako”, naglašava Bokan.

Prvi čovek Budućnosti je na kraju istakao da su se veći incidenti od onih u Podgorici desili u Ljubljani, ali da neće dozvoliti da se uloženi trud baci zbog incidenata pojedinaca.

Tome u prilog govori činjenica da smo u većim evropskim košarkaškim centrima bili predmet verbalnih napada, naši igrači su gađani sitnim predmetima, pogrdno nam je skandirano, a sećamo se da je u Evrokupu bilo daleko težih incidenata i to u Ljubljani, prilikom kojih su ozbiljno povređivane sudije. Medijsko istupanje gospodina Lorbeka pokreće više tema koje navode na razmišljanje. Nećemo dozvoliti da sav ovosezonski napor i ulaganje budu uzaludni zbog incidenata pojedinaca koji očigledno nisu dobronamerni prema klubu. Podgorica ipak nije sinonim za vandalizam na terenu. Budućnost se bori da to evropskoj košarkaškoj sceni i pokaže”, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.