Zvezda slavila nakon drame u večitom derbiju

Izvor: RTS, 03.Mar.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda slavila nakon drame u "večitom derbiju"

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana sa 70:68 u meču 20. kola Aba lige.
Dva veoma neizvesna košarkaška "večita" derbija odigrana su u razmaku od dve nedelje. Ovoga puta Crvena zvezda upisuje pobedu.

Veoma tvrda utakmica odigrana je u dvorani "Aleksandar Nikolić", ekipe su se konstantno smenjivale u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vođstvu, ali se Zvezda bolje snašla u finišu.
Nerešeno je bilo nakon prvih deset minuta, a ekipe su zajedno postigle samo 32 poena.
Druga četvrtina igrala se sa dosta oscilacija, Partizan je imao najveću prednost na meču od osam poena, ali je Zvezda uspela pred kraj prvog poluvremena da izjednači, odnosno ode na pauzu sa minimalnim zaostatkom.
Treća četvrtina bila je preslikana drugoj, ali sa različitim ulogama. Zvezda je igrala agresvnije u odbrani i to naplaćivala u napadu. Crveno-beli stekli su svojih maksimalnih osam poena prednosti, ali je sada Partizan uspeo da se rezultatski vrati i u jednom trenutku izjednači.
Poslednja četvrtina donela je prema očekivanjima dosta drame. Zvezda je bila konstantno u prednosti, koja je varirala između dva i pet poena. Ipak, Partizan je pojačao u poslednja dva minuta, uspeo da izjednači, a potom i povede.
Trojkom Lendejla minut pre kraja meča Partizan je poveo sa dva poena.
Usledilo je brzo izjednačenje Zvezde preko Reglenda. U poslednjih deset sekundi, pri nerešenom rezultatu, trener Partizana Trinkijeri odlučio se za faul nad Reglandom, kako bi Partizan imao poslednji napad na meču.
Regland je pogodio oba slobodna bacanja za 70:68 za Zvezdu. U poslednjem napadu na meču, Marinković nije želeo da šutira za tri poena, već se odlučio za prodor, ali nije uspeo da izbori poziciju za šut i eventualni produžetak, pa je Zvezda upisala pobedu.
Regland je sa 18 poena vodio Zvezdu do pobede, a pomoć je imao u 16 poena Odža i 12 Berona.
U redovima Partizana istakli su se Lendejl i Marinković sa po 13 poena, dok je poen manje postigao Jaramaz.
Zvezda je i pre ovog meča osigurala prvo mesto na tabeli, a u derbiju je upisala 19. pobedu u 20 mečeva.
Partizan ima skor od 13 pobeda i sedam poraza, trenutno se nalazi na trećoj poziciji, iza Cedevite, a ispred Budućnosti, koja tek treba da odigra svoj meč 20. kola. Ukoliko Budućnost pobedi, Partizan će biti četvrti na tabeli. 
Tomić: Zadovoljan samo pobedom; Trinkijeri: Bez rešenja za Odža
Trener Crvene zvezde Milan Tomić nije zadovoljan igrom svog tima, bez obzira na pobedu.
"Igrom nisam zadovoljan, ali smo zadovoljni što smo dobili Partizan. Znamo koliko znači kad se dobije u derbiju. Moramo još da radimo i na hemiji i na sitinicama", rekao je Tomić na konferenciji za medije.
S druge strane, Andrea Trinkijeri je istakao je da je njegovoj ekipi falio jedan napad i jedna odbrana.
"Čestitam Zvezdi, mi smo loše igrali, imali smo dosta igrača u kontra ritmu. Falio nam je na kraju jedan napad i jedna odbrana. Odžo nam je smetao, nismo našli rešenje za njega. Ekipa nam je bila solidna. Nismo pogodili neke šuteve. Imali smo šansu da dobijemo, ali uvek nešto fali", rekao je Trinkijeri.
Kapiten Partizana Novica Veličković žali za ispuštenom prilikom u finišu.
"Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Imali smo šut za pobedu, nije ušao... Imamo još dve utakmice, gde ćemo pokušati da potvrdimo formu, ali i sačekamo polufinale spremni", rekao je Veličković.
Krilni košarkaš se osvrnuo i na neefikasnu igru.
"Obe ekipe su igrale dobru odbranu, gde uopšte nije lako dati koš. A i na derbijima je pritisak veći, to je utakmica koja nosi najviše kontakata", zaključio je Veličković.
Ovako je protekao "večiti derbi": 
19.56 – Kraj meča, pobeda Zvezde nad Partizanom od 70:68.
19.23 – Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 52:48. Preslikana situacija iz druge četvrtine odvila se u trećoj, ali sa zamenjenim ulogama. Zvezda je u ovoj deonici imala osam poena prednosti, a potom je Partizan stigao do izjednačenja. Sa linije za slobodna bacanja Perperoglu donosi četiri poena Zvezdi.
19.01 – Nastavljen je meč...
18.46 – Poluvreme 32:34 za Partizan. Dosta oscilacija u igri obe ekipe u drugoj četvrtini. Partizan je početkom igrao bolje, stekao osam poena prednosti, ali je Zvezda uspela da se rezultatski vrati i izjednači, ali Partizan poenima Zagorca sa penala ide na pauzu sa prednošću od dva poena. Beron je postigao deset, a Odžo devet u redovima domaće ekipe, kod Partizana 13 Marinković, osam Lendejl.
18.17 – Završena je prva četvrtina, rezultat je 16:16. Nerešeno je nakon prvih deset minuta. Zvezda je dobrom igrom Reglenda i Odža, ali i Lazića stekla šest poena prednosti, ali je već u prva dva minuta ispunila bonus, pa se Partizan poenima Lendejla i uglavnom slobodnim bacanjima vratio i izjednačio.
18.00 – Počeo je meč, prvi posed imaju košarkaši Crvene zvezde.
17.50 – Igrači obe ekipe su na terenu, u toku je zagrevanje...
Pogledaj vesti o: Košarka,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.