Najbolji stranci u Letnjoj ligi: Jović ispred Vembanjame, tu je i Petrušev

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 09:29

Najbolji stranci u Letnjoj ligi: Jović ispred Vembanjame, tu je i Petrušev

Košarkaški portal "Hupshajp" (HoopsHype) objavio je listu najboljih neameričkih igrača u dosadašnjem delu Letnje lige.

Iako su do sada svi očekivali da će najveći "bum" napraviti Viktor Vembenjama, poredak na pomenutoj listi govori drugačije.

Kao kategorija za sortiranje uzet je prosečan indeks igrača, od kojih su neki odigrali dve, ali većina iz Top 15 tek jednu utakmicu.

Iako to i nije baš pošteno, u slučaju Francuza mu još i pogoduje posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loše prve i sjajne druge partije protiv Portlanda u kojoj je imao 27 poena i 12 skokova.

Centar San Antonio Sparsa je na prva dva meča imao prosečan indeks od 15,24, što je dovoljno tek za osmo mesto.

Jedno ispred njega sa indeksom 18,62 je srpski košarkaš Nikola Jović, koji je u jedinom dosadašnjem meču Majamija protiv Bostona imao 14 poena, šest skokova i tri asistencije.

Od naših igrača tu je i Filip Petrušev koji je na 15. mestu sa indeksom 12,12 na jedinom meču protiv Njujorka na kom je upisao 13 poena i pet skokova.

Na vrhu liste se nalati Minesotin duo Lenard Miler i Džoš Minot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljena lista najboljih stranaca u Letnjoj ligi, tu je i Filip Petrušev

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Jul.2023

Dvojica Srba u prvih 15 mesta NBA letnja liga je startovala i mnogi igrači se već nameću za iduću sezonu i ugovore u svojim ekipama. Dosta se očekuje od onih visoko rangiranih pikova, dok, ima i onih koji pokuašvaju da uđu “na mala vrata”. Naravno, tu su i oni koji su već neko vreme u NBA,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.