Najava:Tradicionalni humanitarni turnir ženske košarke „Bor 2018“

Izvor: MC Bor, 18.Sep.2018, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava:Tradicionalni humanitarni turnir ženske košarke „Bor 2018“

Bor,17. septembar, I ove godine, treći put zaredom, Ženski košarkaški klub Bor organizuje, sada već tradicionalni, Turnir ženske košarke „Bor 2018“. Ove godine Turnir je dobio posebnu, još bitniju notu – humanosti. Naime, na dvodnevnom turniru u Sportskom centru u Boru tokom turnira će se prikupljati humanitarna pomoć za naše mlade, a nažalost, obolele sugrađane. Na turniru se očekuje solidna poseta obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << da se okuplja ženska košarkaška elita, pa je ljudski nadati se i dobrom humanitarnom efektu.
Učesnici ovogodišnjeg Tradicionalnog humanitarnog turnira „Bor 2018“ su:
prvak Bosne i Hercegovine, ekipa „ŽKK RMU Banovići“ koja je i prošle godine bila dragi gost Borana sa kojima deli iste, rudarske vrednosti. Ekipa dolazi sa dugim nizom pobeda tokom cele sezone koji će trener Goran Jurčenko svakako gledati da nastavi. ekipa UŽKK „Student“ iz Niša je pomalo i domaćin, pošto uz domaći klub učestvuje na Turniru od pokretanja 2016.godine. Ekipa iz Niša je bila najprijatnije iznenađenje prethodne sezone Prve ženske košarkaške lige i pokušaće svakako da ove godine osvoji i viši plasman od tada osvojenog petog mesta. ekipa ŽKK „Kraljevo“ prvi put dolazi na Turnir ali to ove godine ima posebnu draž za domaću publiku, obzirom da je Kraljevo prošle godine igralo Žensku WABA ligu, završnicu nacionalnog kupa, kao i polufinale plej ofa domaće lige. Ukratko, još jedna ekipa za ogromni respekt. domaća ekipa ŽKK Bor sa ponosom organizuje ovaj Turnir treću godinu zaredom i unapred se raduje mečevima sa timovima koji su obeležili žensku košarku prošle sezone na Balkanu. Predvođene trenerom Blagojem Ivićem borske devojke će braniti prošlogodišnju titulu osvajača Turnira za koju će ove godine morati da se potrude do granice svojih mogućnosti. Iz kluba organizatora poručuju da se u organizaciju ovako bitnog i velikog događaja upuštaju treći put zaredom zahvaljujući velikom razumevanju i podršci lokalne samouprave, RTB Bor, ali i nikada boljoj saradnji sa Sportskim centrom u Boru. Dodatni kvalitet turnira će, od ove godine, biti to što će se odigrati u dva dana kako bi se igračicama omogućio odmor između mečeva i mogućnost da pruže svoj maksimum u  utakmicama za plasman.
Humanitarna pomoć za lečenje obolelih Vladimira Ogrizovića i Ilije Mitrovića će se prikupljati tokom mečeva na Turniru.
Mečevi se igraju prema sledećem rasporedu:
u subotu, 22.septembra:
od 16 časova igraju ŽKK Bor i ŽKK Kraljevo, a od 18 časova ŽKK „RMU Banovići“ i UŽKK „Student“ Niš,
dok se u nedelju 23.septembra igraju mečevi za prvo i treće mesto, takođe od 16 i 18 časova.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.