NOSIO JE PATIKE BROJ 56: Odžo je NADMAŠIO i Šakila ONila, a zbog njega su pravili novu mašinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 16:48

NOSIO JE PATIKE BROJ 56: Odžo je NADMAŠIO i Šakila O'Nila, a zbog njega su pravili novu mašinu

Kasno počeo da igra košarku.

Nigerijski košarkaš Majkl Odžo preminuo je u petak u Beogradu!Igrač koji je prethodnih sezona nosio dres Crvene zvezde preminuo je od srčanog udara u teretani stadiona FK Partizan, gde je imao individulani trening,

O njegovom životu i odrastanju u rodnom Lagosu, malo se zna, osim da je živeo u siromaštvu i da nije ima bezbrižno detinjstvo. Počeo je, ozbiljno, da se bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << košarkom tek sa 16 godina. Prilično kasno, reklo bi se za prfesionalnog sportistu. Već tada je bio krupan, već tada se pretpostavljalo da će mu to biti plus u košarkaškoj kariejri.

KK Crvena zvezda mts sa velikom tugom i žaljenjem obaveštava javnost da je nekadašnji igrač našeg kluba Majkl Odžo, iznenada preminuo je u petak u 27. godini života u Beogradu.https://t.co/y0UetRhTe8

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) August 7, 2020

Sa visinom od 216 centimetara i sa težinom od preko 130 kilograma, Majkl Odžo je na terenu i van njega bio pravi džin. Za takvog čoveka je preteško naći adekvatnu opremu.

- Momenat u kom sam dobio patike koje me nisu žuljale je promenio moju karijeru. Od tada sam mogao normalno da igram košarku, moji prsti su dobili slobodu - rekao je Nigerijac koji je nosio broj 56!

Sa takvim brojem obuće je nadmašio legendarnog Šekila O'Nila, recimo, a zbog toga što su osetili da je marketinški isplativ, sponzorisao ga je Najk.

Nekadašnji student Florida Stejta je potpisao sponzorski ugovor sa slavnim proizvođačem sportske opreme, a oni su morali da ulože čak 15 hiljada dolara u nabavku nove mašine koja će praviti patike za njega. Bio je to potez koji mu je omogućio da se iz rodne nigerije, preko koledž košarke, domogne Evrolige

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.