NAMEŠTAO ZA KLADIONICU: FIBA poznatom srpskom košarkašu izrekla doživotnu suspenziju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 14:40

NAMEŠTAO ZA KLADIONICU: FIBA poznatom srpskom košarkašu izrekla doživotnu suspenziju (FOTO)

Potvrđene sumnje.

Bivši košarkaš čačanske Mladosti, Mege i Vršca Saša Avramović, dobio je doživotnu zabranu bavljenja košarkom od strane FIBA, prenose mediji u Slovačkoj.

Tridesetogodišnji organizator igre je poslednji angažman imao upravo u toj zemlji, a tačku na profesiolanu karijeru staviće zbog rušenje integriteta igre, klađenje i nameštanje rezultata mečeva.

Srbský basketbalista z Iskry Svit Saša Avramovič dostal doživotný >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zákaz činnosti. Počas pôsobenia na Slovensku sa mal dopustiť stávkovania či manipulácie súťaže. Jeho konanie odsúdila aj Slovenská basketbalová asociácia.https://t.co/3yWhXgJvQw

— Sportnet (@sportnet_sk) April 21, 2023

Lokalni mediji navode da je Svetska košarkaška federacija prikupila niz dokaza protiv srpskog košarkaša, ali bez preciznih podataka o tome šta je zapravo učinio.

Ovim se povodom oglasio generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovačke Andrej Kufa, koji je istakao da je dokazao da je Avramović kriv.

- Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Verujem da će ova sankcija odvratiti sve moguće nameštače utakmica od njihovih aktivnosti. Na kraju, biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa koje postoje i u velikoj meri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično - rekao je on.

Avramović je prve seniorske korake napravio u Mladosti iz Čačka, potom je tri godine bio član Mege, pa je igrao za Kumanovo, Košice i Vršac, da bi 2017. godine prešao u slovačku Iskru.

U dresu tog kluba se okitio nagradom za najkorisnijeg igrača lige, ali je od decembra van parketa kada se i povela ova priča, koja je sada potvrđena. Momak koji je sa mladom reprezentacijom osvojio zlato na OI u Singapuru 2010. godine i bronzu sa selekcijom do 16 godina na EP, te srebro na EP do 18 godina, ima kratak rok za žalbu na ovakvu odluku.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin doživotno izbačen iz košarke

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2023

Saši Avramoviću, bivšem košarkašu Mege, Vršca i Mladosti, doživotno je zabranjeno bavljenje košarkom od strane FIBA-e.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srpski košarkaš doživotno suspendovan

Izvor: B92, 27.Apr.2023

Srpski košarkaš Saša Avramović doživotno je suspendovan od strane FIBA, prenose mediji u Slovačkoj.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.