Može li Barsa da priušti Gasola

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Barsa da priušti Gasola

Pau Gasol je slobodan igrač, pošto je zbog povrede dobio otkaz u Portlandu. Pojedini katalonski mediji najavili su da bi Barselona mogla da angažuje iskusnog centra, ali je veliko pitanje da li klub može da odgovori finansijskim izazovima starijeg od braće Gasol.
Košarkaški klub Barselona ima najveći budžet među evroligaškim ekipama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali nije isključeno da Svetislav Pešić u nastavku sezone dobije ogromno pojačanje.

Pojedini katalonski listovi prenose da je Blaugrana zainteresovana za dovođenje Paua Gasola, 39-godišnjeg centra, koji bi se tako posle 18 godina vratio u klub u kojem je napravio košarkaško ime.
Međutim, veliko je pitanje koliko Barselona može da se "ispruži", pošto usluge iskusnog centra, uprkos godinama, svakako nisu jeftine, a katalonski gigant već je uložio ogroman novac u ekipu, uključujući i angažman Nikole Mirotića, koji je plaćen pet miliona dolara po sezoni.
Takođe, Gasol je još uvek povređen, što je jedan od razloga zbog kojih su ga Blejzersi otpustili, pa je veliko pitanje koliko i kada bi mogao da pomogne Barseloni da se domogne dugo čekane titule šampiona Evrope.
Barselona je, osim Mirotića, u svoje redove dovela NBA igrače Aleksa Abrinesa i Malkoma Dilejnija, kao i Brendona Dejvisa i Korija Higinsa.
Gasol je karijeru počeo u Barseloni 1998. godine, a posle tri sezone otipao je u NBA ligu i postao jedan od najboljih evropskih igrača koji su igrali u Americi.
Osvojio je dva šampionska prstena, šest puta je bio Ol-star igrač, dok sa reprezentacijom Španije ima tri zlata sa evropskih prvenstava (uz dva srebra i dve bronze), zlato sa Mundobasketa 2006. godine, kao i dva srebra i jednu bronzu sa olimpijskih igara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.