Mlada Srbobranka nova nada ženske košarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada Srbobranka nova nada ženske košarke

Utakmice ženske juniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u košarci u Šopronu, u Mađarskoj, sa velikom pažnjom su pratili svi ljubitelji sporta, a naročito Srbobranci, jer je jedna od juniorki iz nacionalnog tima, Ivana Curaković, iz Srbobrana.

Rođena Srbobranka Ivana Curaković bila je jedna od ključnih igračica za osvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srebrne medalje na upravo završenom Evropskom juniorskom šampionatu za košarkašice.

Ivana se u Srbobran vratila prepuna utisaka: za nju je najuzbudljivija utakmica i vrhunac prvenstva bila pobeda u polufinalu nad velikim favoritom – selekcijom Francuske.

"Krenulo je, napad za napadom, odbrana za odbranom. Sve se to spontano desilo, ali mogu slobodno da kažem da je igra bila na vrhunskom nivou. Tu je Francuska počela da pada, mi smo poveli i napravili značajnu razliku. Bilo je četrdesetak sekundi do kraja i preko deset poena razlike i tu smo već znali da dobijamo utakmicu," priseća se Ivana.

Nakon niza pobeda nad velikim reprezentacijama u timu je stvorena sjajna atmosfera što potvrđuju i brojni video zapisi na društvenim mrežama. Ipak, u finalu nisu imale dovoljno sreće. Utakmicu sa Belgijom izgubile su sa samo jednim poenom razlike, ali ovaj poraz nije previše rastužio naše košarkašice.

"Bile smo malo tužne, jer nismo osvojile zlato, iako smo bile jako blizu. Do toga nam je nedostajao samo jedan koš i svega dva, tri napada..." iskrena je Ivana, ali dodaje:

"Ovo je veliki uspeh, prezadovoljne smo i mnogo smo se radovale. Mi smo bile ekipa koja je znala da se raduje svakoj pobedi. Nijedna ekipa tamo nije imala odnos sa stručnim štabom kakav smo mi imale. Svaki trener nam je značio, svaka njihova reč je puno značila. Nije bilo važno da li je selektor ili treći pomoćni trener," kaže mlada sportiskinja.

Košarkašku karijeru Ivana je započela kod trenera Slobodana Subića 2009. godine zajedno sa sestrom bliznakinjom – Jelenom.

U klubu Srbobran upravo zahvaljujući treneru, stekla je prva znanja, ali i veliku ljubav prema košarci.

"Od prvog treninga do bezbroj narednih, doslovno im se ne zna broj. Tu sam provela sate i sate treniranja i napornog rada, a zatim individualnih uspeha i napredovanja sa trenerom. Kad god se vratim ovde i treniram sa devojkama, opuštena sam, ne osećam nikakav pritisak. Olakšavajuće je, jer sam ovde svoja. Nema nedoumica šta smem, a šta ne. Ovde je sve na svom mestu," kaže Ivana.

Nakon velikog uspeha i osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za juniorke, Ivana će trenirati u prvom timu seniorske selekcije mađarskog prvoligaša Peac iz Pečuja.

Trenutno zajedno sa sestrom Jelenom pohađa gimnaziju u Pečuju gde planiraju da ostanu do kraja srednje škole. Iako imaju puno ponuda za izgradnju karijere u drugim inostranim klubovima, za sada im je prioritet uspešan nastavak školovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prijem za kragujevačke srebrne košarkašice

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Avg.2017, 15:08

Za košarkašice Nevenu Dimitrijević, Nevenu Naumčev i njihovog trenera Vesnu Despotović, u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević organizovao je prijem. Pored Dimitrijevićeve i Naumčeve, član ekipe Ženske juniorske...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.