Minut sramote u Pioniru: Vređanje, umesto tišine u slavu legendarnog Žeravice

Izvor: Blic, 03.Nov.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minut sramote u Pioniru: Vređanje, umesto tišine u slavu legendarnog Žeravice

Tužan momenat za srpsku košarku desio se na samom početku prvog ovosezonskog večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana. Tužan i sramotan.

Dok se odavala počast nedavno preminuloj legendi, Ranku Žeravici, navijači Partizana se nisu obazirali na tajac u čitavoj hali.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Naprotiv, baš tada oni su uputili psovke na račun Vesne Čović, supruge Nebojše Čovića, prvog čoveka Zvezde.

I, nije u ovom trenutku toliko bitno koga su vređali, ostavićemo po strani "temu" njihovih reči. Činjenica da neko, u trenutku dok se na najvećoj svetkovini srpskog sporta, i to trofejnog sporta kakav je košarka, tako ponaša baš kada se odaje počast čoveku koji je jedan od utemeljivača naše košarke - porazna je za sve nas.

Jer, i "mangupi" koji su našli za shodno da vređaju nečiju ženu, i klinci koji su se poveli za njima misleći da tada rade nešto veličanstveno, zapravo su tužna slika - našeg sopstvenog ogledala.

Da smo im bili bolji primeri, ugledali bi se na nas, bolje. Ovako, ostavićemo grdnje po strani i zapitati se - kako da mi budemo bolji. Jedino tako će i naša deca i oni oko nas početi da žive bolje. Dostojanstvenije, pre svega.

Sramota od ovog šamara, ipak, peče.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Nebojša Čović

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SRAMOTA: Legendarni Ranko Žeravica ovo nije zaslužio!

Izvor: HotSport.rs, 04.Nov.2015, 00:12

Pre početka košarkaškog večitog derbija održan je minut ćutanja kako bi se odala poslednja počast legendi jugoslovenske i srpske košarke Ranku Žeravici, međutim deo navijača je pokazao opštu nekulturu i osramotio je srpsku sportsku svetkovinu. Naime, tokom minuta ćutanja deo Grobara i Delija...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.