Micov naknadno pozvan

Izvor: Politika, 21.Jun.2012, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micov naknadno pozvan

Selektor Dušan Ivković priznao grešku i uvrstio beka Kantua na spisak igrača koji će konkurisati za kvalifikacije EP 2013. u Sloveniji

Broj igrača na koje selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković računa za kvalifikacije i Evropsko prvenstvo naredne godine u Sloveniji, uvećan je za jedno ime. Pod rednim brojem 25. upisan je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bek Kantua Vladimir Micov (27), a Ivković je u razgovoru sa novinarima priznao grešku, jer je pre nedelju dana kada je objavio imena kandidata, za Micova rekao da je povređen.

– Potkrala mi se greška prošle nedelje. Imao sam stvarno informaciju da su Micovu povređeni ligamenti kolena, a to je propust koji je verovatno posledica mog opterećenja obavezama u Olimpijakosu u napornom finišu sezone, ali i mojih saradnika. Razgovarao sam sa Micovim, on je u Beogradu i uslediće sastanak. On je sigurno igrač koji zaslužuje da bude na spisku, a lično sam se uverio koliko je napredovao jer su nam klubovi bili u grupi u drugoj fazi Evrolige – istakao je Ivković.

Rok da se Fibi pošalje imena igrača za kvalifikacije je 4. jul, a 28. juna selektor će skratiti spisak. Objektivan problem su povrede nekolicine igrača, pa pre nego što donese odluku, Ivković će sačekati da lekarski tim na čelu sa dr Radovanovićem dostavi zdravstveni bilten. Selektor je ponovio da reprezentaciju očekuje ozbiljan posao jer pored kvalifikovanja za EP cilj je da se izbaci i neko novo ime. Zato je pozvao sedam debitanata, ali pitanje je ko će od njih i dobiti priliku da otpočne pripreme 9. jula u Beogradu.

– Od saradnika sam tražio da mi dostave kompletnu analizu novajlija, igru i u odbrani i u napadu, kako bi mogli da radimo na unapređenju njihove individualne tehnike i taktike i nekog od njih afirmišemo. Čeka nas ozbiljno takmičenje koje dugo traje u ligaškom sistemu od deset utakmica. Crna Gora i Izrael su poznatiji timovi, ali iskustvo Italijana od pre četiri godine opominje nas da ozbiljno pristupimo duelima i sa Islandom, Slovačkom i Estonijom – rekao je selektor.

Odlazak iz Olimpijakosa bio je za mnoge iznenađenje, a da bi

Stavio tačku na pozive mnogih klubova, Ivković je objavio da će tokom leta raditi samo s reprezentacijom.

M. S.

objavljeno: 21.06.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rašić: "Srbija favorit za plasman na EP"

Izvor: Sportske.net, 21.Jun.2012

Selektor Ivković saopštio je spisak igrača na koje računa za pripreme uoči kvalifikacionih duela za EP u Sloveniji a Aleksandar Rašić jedan je od onih koji se nalaze na njemu. Bivši bek Partizana veruje da je Srbija favorit u svojoj grupi.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.