ABA: Partizan - Cedevita 58:55 (KRAJ)

Izvor: Press, 25.Nov.2012, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Partizan - Cedevita 58:55 (KRAJ)

Košarkaši Partizana pobedili su u "Pioniru" ekipu Cedevite rezultatom 58:55, u derbiju desetog kola regionalne ABA lige.

Ekipa Duška Vujoševića trenutno se nalazi na deobi prvog mesta sa osam pobeda i dva poraza, dok ekipa Cedevite ima dva trijumfa manje.

Cedevita dolazi na teško gostovanje u Beograd nakon velikih turbulencija u klubu, s obzirom da je ekipu pre nekoliko dana iznenada napustio trofejni stručnjak Božidar Maljković.

Tok meča: >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Obe ekipe oprezno su ušle u meč, prilično mali broj poena je viđen u prvom periodu igre. Cedevita je tokom čitave četvrtine imala minimalnu prednost.

Lukša Andrić je sa linije penala bio nepogrešiv (6/6) i zahvaljujući njegovim poenima gosti su imali i +6. Međutim, centar Partizana Nemanja Gordić držao je svoj tim u igri. Crno-beli su u finišu prve deonice uspeli da smanje prednost zagrebačke ekipe (14:11).

Trojkom Davisa Bertansa u trećem minutu druge deonice Partizan je posle dužeg vremena uspeo da izjednači rezultat 14:14.

Ilijevski je na dva minuta do kraja drugog dela utakmice postigao prvu trojku za Cedevitu, i doneo svom timu pet poena prednosti 25:20. Vujošević je odmah odreagovao i zatražio tajm-aut. Nakon minuta odmora Bertans pogađa drugu trojku na meču i smanjuje prednost gostiju.

Bivši košarkaš Partizana Predrag Šuput novom trojkom za zagrebački tim postavio je konačan rezultat u prvom poluvremenu (28:24).

Veliki broj grešaka i promašaja viđen je na obe strane, pa publika u "Pioniru" nije imala priliku da gleda dobru košarku u prvom poluvremenu.

Obe ekipe su nastavile sa lošom igrom i u trećoj četvrtini. Ređali su se veliki promašaji na obe strane, Partizan je očajno šutirao slobodna bacanja. Nakon tri minuta igre bez postignutog poena konačno je viđen atraktivan potez na meč, nakon sjajne asistencije Anđušića Gordon je zakucao loptu u koš i probudio uspavanu publiku u "Pioniru" (37:37).

Na minut do kraja trećeg perioda Gordić je pogodio jedno od dva bacanja i ’crno-beli’ su došli do minimalne prednosti posle dužeg vremena (37:36). Već u narednom napadu Šuput je nakon prodora vratio prednost svom timu pred poslednjih deset minuta igre 38:37.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

ABA: Partizan u finišu slomio Cedevitu

Izvor: Press, 25.Nov.2012

Košarkaši Partizana pobedili su u "Pioniru" ekipu Cedevite rezultatom 58:55, u derbiju desetog kola regionalne ABA lige...Ekipa Duška Vujoševića trenutno se nalazi na deobi prvog mesta sa osam pobeda i dva poraza, dok ekipa Cedevite ima dva trijumfa manje...Cedevita dolazi na teško gostovanje u...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.