Mesina ponovo u sedlu, Azuri deklasirali Čehe

Izvor: Sportske.net, 17.Jun.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesina ponovo u sedlu, "Azuri" deklasirali Čehe

Košarkaška reprezentacija Italije deklasirala je u petak selekciju Češke u kontrolnoj utakmici koja je odigrana na "Trentino Kupu" u sklopu priprema za predstojeće olimpijske kvalifikacione turnire.

Večeras su u italijanskom gradu Trentu odigrane dve prijateljske utakmice u okviru "Trentino Kupa" koji je Košarkaški savez Italije organizovao u sklopu priprema za predstojeći olimpijski kvalifikacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << turnir u Torinu.

Prva utakmica je odigrana od 18 časova i reprezentacija Kine je uspela da savlada Tursku sa 75:70 (17:18, 17:21, 22:20, 19:11) ali je mnogo interesantniji dule za ljubitelje košarke u Srbiji bio onaj između selekcija Italije i Češke.

Jedan od domaćina predstojećih olimpijskih kvalifikacionih turnira deklasirao je jednog od potencijalnih rivala "Orlova" rezultatom 78:48 (31:16, 17:8, 17:10, 13:14).

Italiju je večeras sa klupe ponovo predvodio Etore Mesina, dok je selekcija Češke Republike igrala bez trojice najboljih pojedinaca Jana Veselog, Tomaša Satoranskog i Blejka Šilba.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Marko Belineli sa 15 poena, a pratio ga je Davide Paskolo sa 12 poena.

Etore Mesina je večeras na tribinama ostavio Andreu Barnjanija koji je posle tri meseca individualnog rada pošteđen napora na startu priprema.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.