Mega predstavila novi tim i nove dresove

Izvor: B92, 14.Sep.2023, 17:01

Mega predstavila novi tim i nove dresove

Košarkaški klub Mega predstavio je tim i dresove za sezonu 2023/24 u kojoj će klub proslaviti 25 godina postojanja.

U čiju čast će i logo kluba biti u znaku broja 25 u predstojećoj sezoni.

Mega u sezonu ulazi sa veoma mladim timom prosečne starosti igrača od 19,9 godina po čemu će svakako biti najmlađi tim ABA lige.

Kapiten ekipe će biti Uroš Plavšić koji se posle šest godina igranja u SAD vratio u klub za čije je kadetske i juniorske selekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastupao.

Pored njega, u sastavu su i Nikola Đurišić, Nikola Topić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Omerdžan Ilijasolu, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Petar Kovačević, Filip Jović, Nemanja Popović, Luka Paunović, Mihailo Milutinović, kao i Bogoljub Marković i Andrej Mušicki.

Uz trenera Marka Baraća u stručnom štabu su i njegovi pomoćnici Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Pavle Tasić i fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić.

Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera i ove sezone Novica Veličković.

Megini talenti će u predstojećoj sezoni igrati u garnituri dresova kojom će dominirati pink i akva boja.

Mega će do početka takmičarske sezone učestvovati i na ABA Super Kupu od 20. do 22. septembra u Podgorici gde će se u četvrtfinalu u ponedeljak, 20. septembra od 17 časova sastati sa aktuelnim šampionom ABA lige ekipom Partizana.

Poslednju proveru pred početak ABA lige Mega će imati protiv Tamiša 23. septembra.

Mega će u prvom kolu ABA lige gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije, dok će u drugom kolu u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.