Maskiran u navijača Partizana ranio dvoje

Izvor: Blic, Beta, 07.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maskiran u navijača Partizana ranio dvoje

BEOGRAD - U preksi­noćnoj pucnjavi kod „Beogradske arene”, posle košarkaške utakmice Partizan - Panatinaikos, ranjeni su Marko Lj. (39), crnogorski državljanin, i Beograđanka Snežana M. (26), koji se oporavljaju u Urgentnom centru. Meta za sada nepoznatog napadača koji je, prema izjavama svedoka, na sebi imao obeležja crno-belih, kako saznaje „Blic”, bio je Marko Lj., dok je Snežana M. slučajna žrtva.

Povređeni Marko Lj. juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije želeo da razgovara sa policajcima i ispriča šta se desilo prethodne večeri. Kako saznajemo, sa još jednim drugom bodrio je crno-bele protiv Panatinaikosa, a onda su krenuli ka njegovom automobilu, parkiranom blizu „Arene”.

I Snežana M., koja je takođe izašla iz hale, Ulicom proleterske solidarnosti krenula je kući. Uporedo sa njom koračali su Marko Lj. i njegov drug, koje devojka inače ne poznaje. Kada su se približili parkingu, iz grupe je istrčao muškarac, prema tvrdnji očevidaca, maskiran, preko lica je imao crno-beli šal, a na glavi kačket istih boja. Izvadio je pištolj i pucao u pravcu Marka Lj. koga je metak pogodio u vrat, dok je drugi hitac završio u leđima Snežane M.

Napadač je pobegao, a prolaznici su ostali u šoku. Prijatelj Marka Lj. pozvao je taksi, koji je ranjene prevezao u Urgentni centar. Po prijemu, na Odeljenju reanimacije, lekari su konstatovali da je Marko Lj. zadobio ustrelnu ranu u vrat, dok se metak zadržao u leđima Snežane M. Teško ranjena devojka je operisana i u stabilnom je stanju, dok je Marko Lj. smešten na intenzivnoj nezi i nije bilo potrebe za hirurškom intervencijom.

Očevici pucnjave pozvali su policiju, koja je blokirala taj deo grada. Počela je potraga za napadačem, ali on još nije ni identifikovan ni uhapšen.

Iako je ranjeni Marko Lj. juče odbio da razgovara sa policijom, veruje se da iza ovog napada stoje neki njegovi neraščišćeni računi u kriminalnim poslovima. Marko Lj. je u rodnoj Crnoj Gori, saznaje „Blic”, odgovarao zbog razbojništva, a njegovo ime dovodi se u vezu i sa narko-biznisom ne samo u domovini već se pominje da ima „dobre kontakte” širom Evrope. Kome se zamerio zbog tih poslova za sada nije poznato, ali veruje se da je napadač do detalja proučio njegovo kretanje, kao i da ga je pratio pre dolaska na utakmicu i locirao mesto na kome je parkirao automobil. Sa šalom i obeležjima crno-belih bio je neprimetan u masi, sačekao je da se Marko Lj. približi svom automobilu i pucao u njega, ali je jedan metak pogodio i slučajnu prolaznicu.

Huligani napali putnike

Fantastična atmosfera u „Areni”, postavljanje novog rekorda po broju gledalaca u Evroligi, nisu uticali na huligane koji su u autobusu koji saobraća na liniji 17 nasrnuli na putnike i vozača. U Ulici Nikolaja Ostroškog grupa huligana, maskirana marama preko lica, prvo je kamenovala autobus, razbila nekoliko stakala, a zatim su naoružani štanglama i ciglama upali i počeli da tuku putnike. Zbog težih povreda jedan izgrednik je zadržan na lečenju u Urgentnom centru, dok je ostalima pomoć pružena u Zemunskoj bolnici i pušteni su kućama. Na autobusu gradskog prevoznika razbijeno je nekoliko stakala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.