Marinović: Neka se ugasi košarka u Srbiji

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinović: Neka se ugasi košarka u Srbiji

"Mi smo ''seljaci'' koji su došli iz Kragujevca da igraju u velegradu. Mislim da bi košarka u Srbiji trebalo da se ugasi, da postoje samo Zvezda i Partizan i da osvajaju trofeje. Ne znam više čemu ovo vodi. Ako je ovo način da uđu u finale, neka im", rekao je Marinović na konferenciji za novinare u hali Pionir.
Radnički je večeras u Beogradu, posle velike borbe, izgubio od Zvezde sa 82:78.
Marinović >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je dodao da donekle razume sudije koje rade u, kako je naveo, izuzetno teškim uslovima i pod ogromnim pritiskom.
Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je utakmicu odlučio veliki broj promašenih šuteva koje njegovi igrači obično pogađaju.
"U drugoj četvrtini smo dozvolili Zvezdi da se sa nekoliko kontranapada odlepi i povede sa 12 poena. Reagovali smo u poluvremenu i imali otvorenu utakmicu, ali ponovo smo promašili neke šuteve, posebno Lešić, koje obično pogađamo", kazao je Nikolić.
On je dodao da kragujevačka ekipa često oscilira ove sezone zbog neiskusnih igrača.
"Radnički je sastavljen od jeftinih igrača, ima nas 12, ali sem Marinovića i Lešića, ostali nemaju iskustvo igranja u Jadranskoj ligi i Evropi. Najviše nas je poremetio odlazak centra Jarua. Da je on ostao, mi bi pobeđivali", izjavio je Nikolić.
Trener Kragujevčana izjavio je da igrači ne žele da dođu u Radnički i uglavnom završe u Zvezdi i Partizanu ili odu u inostranstvo.
"Ne može tako da se radi, nemamo bazu. Ne možemo svake godine da promenimo 10 igrača. Kad se ova sezona završi i oni će da odu jer nisu plaćeni, a doći će novi. I tako u krug", zaključio je Radonjić.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.