Marinina besplatna škola košarke na još 2 lokacije

Izvor: B92, 04.Apr.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinina besplatna škola košarke na još 2 lokacije

Selektorka reprezentacije Srbije u košarci Marina Maljković nastavila je sa proširivanjem škole košarke koju organizuje.

U tri meseca koliko postoji "Pokret za žensku košarku Marina Maljković", kroz besplatnu školu košarke koja se svakog vikenda održava u OŠ "Mihailo Petrović Alas" prošlo je blizu 100 devojčica, a njih šezdesetak redovno dolazi na svaki trening.

Taj podatak potvrđuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odluka naše zlatne selektorke da pokrene ovaj projekat bila i više nego ispravna. Kod devojčica osnovnoškolskog uzrasta postoji veliko interesovanje da se bave košarkom, a uz sve to treba napomenuti da je pohađanje časova besplatno.

"Velika mi je čast što mogu da najavim da će se besplatni časovi košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta od ove nedelje držati i na dve nove lokacije u OŠ "Kralj Petar I" i SROC "Vračar". Ideja pokreta se širi. Ovo je samo početak, jer nam je želja da svuda u Srbiji devojčicama omogućimo da uče košarku i da se zdravo razvijaju. Zahvaljujem se još jednom opštinama Stari grad i Vračar, osnovnim školama Mihailo Petrović Alas i Kralj Petar I, kao i SROC Vračar koji su prepoznali pravu vrednost našeg projekta i pružili nam podršku", rekla je Marina Maljković.

Pored već standardnih termina subotom i nedeljom od 13:30 i 14:30 u OŠ "Mihailo Petrović Alas", besplatni časovi košarke "Pokreta za žensku košarku Marina Maljković" ove nedelje krenuće i sredom od 15 časova u OŠ "Kralj Petar I" u Maršala Birjuzova 43, kao i subotom od 9 sati u SROC "Vračar" u Sjeničkoj 1.

"Ideja pokreta je da se ozbiljno krene u stvaranje baze. Da uspeh naše reprezentacije i osvojeno evropsko zlato ne budu samo bljesak, već da kontinuirano, na svim nivoima budemo u vrhu. Želimo da otvaramo škole košarke za devojčice u krajevima i mestima gde ih nema. Da svim zainteresovanim devojčicama omogućimo da se zaljube u košarku i da ostanu u njoj", zaključila je Maljkovićeva.

Besplatni treninzi održavaju se po programu Marine Maljković. "Pokret za žensku košarku Marina Maljković" ima za cilj da devojčice osnovnoškolskog uzrasta uči košarkaškim veštinama, ali i ostalim elementima fizičke kulture koji značajno utiču na njihov razvoj i socijalizaciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.