Maljkovićeva: Teška grupa, ali moramo da zadržimo dobar pristup

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljkovićeva: Teška grupa, ali moramo da zadržimo dobar pristup

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ocenila je da je njena ekipa dobila tešku grupu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i dodala da se nada da će njen tim zadržati prepoznatljiv pristup igri.

"Neće biti nimalo lako, ali ako budemo igrale u domenu realnog i ako uspemo da prevaziđemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << same sebe u situaciji kada smo kao prvak Evrope meta svima, biću prezadovoljna. U svakom slučaju, očekuju nas veliki izazovi i moramo da budemo spremne", rekla je Malljkovićeva, a prenosi Košarkaški savez Srbije.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u Grupi B, sa selekcijama SAD, Kanade, Senegala i dva tima iz kvalifikacija.
"Olimpijske igre su u ženskoj košarci najjače moguće takmičenje. Na prvi pogled je jasno da je Grupa B jača od Grupe A. Na Amerikanke je suvišno trošiti reči, s obzirom na kvalitet koji poseduju i činjenicu da će braniti titulu. Polovina kanadske reprezentacije igra u Francuskoj i dobro ih poznajem. U pitanju je pobednik prvenstva Amerike, i bez obzira što SAD nisu učestvovale, to ne umanjuje njihov rezultat, pošto su na šampionatu u Meksiku igrale i Brazilke i Argentinke i Kubanke", rekla je Maljkovićeva.
Ona je rekla da ne poznaje dovoljno selekciju Senegala, ali da će vreme do Olimpijskih igara iskoristiti da bolje upozna prvaka Afrike.
"Jedina nepoznanica je Senegal, reprezentacija koju, u dogovoru sa kapitenom njihovog tima Mam Mari Si-Diop koju sam trenirala u Lionu, dovodim ovog leta u Srbiju na pripreme.
Preostala dva rivala Srbije u grupi na Olimpijskim igrama u Riju biće poznati posle kvalifikacionog turnira koji se održava u Nantu od 13. do 19. juna.
Grupu A čine Japan, Brazil, Australija i tri tima iz kvalifikacija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.