Maestralni Jokić bez podrške – Portorikanac razbio Denver!

Izvor: B92, 04.Dec.2022, 22:00

Maestralni Jokić bez podrške – Portorikanac razbio Denver!

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Nju Orleans Pelikansa – 121:106.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je sjajno prvo i nešto lošije drugo poluvreme, što govore i uzastopni promašaji sa linije za slobodna bacanja.

Međutim, i pored toga Jokić je, kada se sve sabere i oduzme, bio maestralan, pa je utakmicu završio sa 32 poena, 16 skokova i osam asistencija.

Utakmicu karijere za Pelikanse odigrao je Portorikanac Hoze Alvarado koji je postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 38 poena, uz osam pogođenih trojki.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, Denver je nametnuo svoj tempo i brzo su došli do dvocifrene prednosti.

Jokić je dominirao, igrao se u reketu protivnika i brzo je bio na deset poena, dok je četvrtinu završio sa 13, pet skokova i tri asistencije.

Međutim, Pelikansi su istopili zaostatak u trenucima kada je Nikola bio na klupi, pa su na pauzu otišli sa pristojnih -4 (27:31).

U drugoj četvrtini domaćin je nošen Alvaradom potpuno uhvatio priključak, pa čak i preuzeo vođstvo. U nastavku se igralo uglavnom koš za koš, nije bilo većih razlika na semaforu i na poluvremenu rezultat je bio 60:59 za ekipu Majka Melouna.

Jokić je briljirao i na pauzu je otišao sa 21 poenom, devet skokova i pet asistencija.

Treća četvrtina i početak četvrte – to je ključan period za konačan ishod utakmice. Fenomenalnu utakmicu odigrao je Alvarado i gotovo sve pogađao.

Pritom, druga postava Denvera nije bila na visini zadatka, a ni prva nije briljirala – osim Jokića. Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jokić briljirao - Denver poražen od Nju Orleansa

Izvor: RTS, 05.Dec.2022, 01:18

Denver nagetsi su uprkos dobroj igri Nikole Jokića ubedljivo izgubili od Nju Orleans pelikansa sa 121:106 (27:31, 32:29, 28:21, 34:25). . Košarkaši Denver nagetsa poraženi su od Nju Orleansa u meču u kom su dobro odigrali samo prvo poluvreme. ..Izabranici Majka Melouna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.