Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2023, 14:31

MUTA NIKOLIĆ ZA SD: Dobićemo "matoru" Italiju 12 do 15 razlike, a onda uzimamo medalju

Legendarni trener veruje u košarkašku reprezentaciju Srbije.

Zašto se radujete? Pa, ovo je sve normalno…

Oštroumna doskočica harizmatičnog trenerskog vuka Miroslava-Mute Nikolića već četvrt veka je "A1 hit" kada je u pitanju košarkaška reprezentacija naše zemlje. Izvlače je iz naftalina i mlado i staro kada nam odgovara, u suprotnom, stavimo je pod talog prašine, pa opet izvučemo kao dobrog duha u danima radosti.

A, proslavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomoćni trener reprezentacije iz ere Željka Obradovića i Aleksandra Đorđevića, nekadašnji strateg Partizana, Crvene zvezde i brojnih drugih klubova, veruje da će nacija ponovo klicati košarkašima.

- Meni se dopada kako izgleda naša reprezentacija. Dižemo formu iz utakmice u utakmicu, ma dobri smo. Videćete, pobedićemo Italiju na startu druge faze 12 do 15 razlike – “u potiljak gađa” Nikolić na početku razgovora za Srbiju danas.

- Bolja smo ekipa, to što su nas pobedili dva puta uzastopno u važnim utakmicama, plus Akropolis kupu, nema značaja. Opustili smo se prošle godine na Evropskom prvenstvu posle velike prednosti i zbog toga izgubili. Italijani su matora reprezentacija, spora, mi igramo modernije. Ne sumnjam da ćemo dobiti obe utakmice u drugoj fazi turnira. Samo da uhvatimo tempo...

- Kod nas u timu se sve zna. Imamo dovoljan fond igrača za kvalitetnu rotaciju, roviti Petrušev i Avramović će se vratiti kroz ova dva meča u I grupi. Imamo istinskog vođu Bogdanovića, oko njega se sve vrti, tu je Stefan Jović. Ja bih posebno apostrofirao Milutinova, Gudurića i Dobrića kao igrače koji su klasa, a gladni su titula.

- Nisam, nemam šta da pričam o njemu. Dečko je već igračina, dokazao se, a može mnogo da nauči u nacionalnom timu od starijih saigrača.

- Na pobedničkom postolju! Ja sam optimista da možemo da uzmemo medalju. Ako prođemo grupu sa prve pozicije, čeka nas jaka selekcija u četvrtfinalu. Ali, da budem iskren, smatram da smo kvalitetniji i od Litvanije i od Grčke. Nikako se neću zadovoljiti sa, na primer, petim mestom. Kada smo, bre, mi to smatrali uspehom peto mesto ili da izborimo samo vizu za Olimpijske igre? Pa, uzećemo vizu, ali sa medaljom.

Da li neko može ravnopravno da se suprotstavi selekciji SAD u borbi za zlatnu medalju?

- Amerikanci su fizički dominantni, ali kad im se zavrti akcija ne znaju gde biju u odbrani. Izgubiće jednu utakmicu, nisu toliko moćni. Taj jedan poraz može da znači i da će ostati bez zlata oko vrata.

- Cenim Kanadu, Australiju, Nemačku, o nama sam već sve rekao. U borbi za medalje ne vidim Italiju ili Španiju. Ove druge selekcije koje sam nabrojao su kvalitetnije – zaključio je Miroslav-Muta Nikolić.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.