MALJKOVIĆ: Ako država ne pomogne igraćemo u diskotekama!

Izvor: Kurir, 05.Jul.2013, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALJKOVIĆ: Ako država ne pomogne igraćemo u diskotekama!

Marina Maljković je ponovo apelovala na državu da pomogne ženskoj košarci

BEOGRAD - Trener Partizana i selektor Srbije Marina Maljković izjavila je da je neophodna pomoć države i sponzora da bi opstala ženska košarka.

Maljkovićeva je odgovarala na pitanja navijača Partizana i dotakla se aktuelne situacije u klubu i ženskoj košarci, kao i o tek završenom EP u Francuskoj. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Mi smo već u prvoj godini projekta otišli do kraja u svim takmičenjima u kojima smo učestvovali. Ukratko, ja sam zadovoljna. Nastup je bio onakav kakve su nam bile finansije, čak i za 30 odsto bolji. Međutim, ima stvari u sportu na koje ne možete da utičete na terenu, nažalost", rekla je Maljkovićeva.

Partizan je prošle sezone osvojio tri trofeja i imao veliku podršku navijača.

"Navijanje je bilo na najvišem nivou. Bolje ni da smo to htele nije moglo. Hvala!!! Ta podrška znači mnogo. Znači da nisi sam na terenu i da ima neko van tvoje uže porodice kome je stalo do tebe, grba i devojaka. A znači i kad protivnici vide toliku porodicu na okupu; nije im baš svejedno", navela je ona.

Maljkovićeva se osvrnula i na projekat Partizana kao mini reprezentacije.

"Praksa je pokazala da je ovo dobar model. Konkretno za nas - takav model doveo nas je do četvrtog mesta u Evropi. Pre trideset godina kada je model takmičenja dopuštao češće treninge reprezentacije i duže pripreme moglo se raditi na drugačiji način. Danas uz regionalnu ligu, srpsku ligu, kup i evropsko takmičenje nije moguće okupiti sve igračice u državnom timu, recimo, na dve nedelje tokom sezone. Tako da je ovaj naš model jedini koji nam je priuštio dovoljno vremena da bar igračice koje ne igraju u inostranstvu budu duže na okupu i da radeći zajedno tokom cele sezone sakrijemo svoje nedostatke u odnosu na mnogo jače evropske reprezentacije, kao i da širimo značaj jedne homogene grupe ljudi što je, takođe, svako mogao da vidi na Evropskom prvenstvu", navela je Maljkovićeva.

Ona se istakla da je situacija u KK Partizan izuzetno teška.

"Situacija je bila dramatična. Sada situacije nema!!! Bez hitre reakcije države i sponzora te lepotice će jedino moći da igraju u diskotekama! A moja poruka mladim ženama koje žele da pođu mojim stopama je: završite privatni fakultet, zaposlite se u državnoj firmi i dobro se udajte. Ovaj odgovor je u isto vreme i sarkastičan i iskren. Zamislite kakav je to paradoks", istakla je Maljkovićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.