Lukovski i Višacki nagrađeni

Izvor: RTS, 01.Jun.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukovski i Višacki nagrađeni

Bivši košarkaški reprezentativac Dragan Lukovski i veslački reprezentativac Đorđe Višacki dobili su nacionalno sportsko priznanje koje podrazumeva i doživotne mesečne novčane nadoknade, objavljeno je danas u Službenom glasniku.

Priznanje se dodeljuje za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta sportistima i trenerima osvajačima medalja na olimpijskim igrama,

paraolimpijskim igrama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim sportovima, kao i nosiocima svetskih rekorda u olimpijskim sportovima.

Lukovski je dobio priznanje za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Atini, u vidu diplome i doživotnog mesečnog novčanog primanja u visini dve i po prosečne neto zarade u Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Višacki je nagrađen za srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Lucernu 2001. godine i pored diplome dobio je doživotno mesečno novčano primanje u visini dve prosečne neto zarade u Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Sportista Draženko Mitrović i njegov trener Vlastimir Golubović nagrađeni su sa po 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u atletici u disciplini bacanje diska, u Bangaloru 2009. godine.

Nagradu od po 20.000 evra dobili su sportista Jovica Brkić i njegov trener Jovan Đukić, za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u atletici u disciplini bacanje diska, u Bangaloru 2009. godine.

Reprezentativac Srbije u tekvondu Vanja Babić i njegov trener Predrag Kovačić nagrađeni su sa po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u tekvondu u Kopenhagenu 2009. godine.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.