Lučić: Novi početak naše košarke, biće fantastično gledati ove mlade orlove

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučić: Novi početak naše košarke, biće fantastično gledati ove mlade "orlove"

Poznati košarkaški trener Vladislav Lučić rekao je da je osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji tek početak uspeha koje će košarkaška reprezentacija Srbije praviti u budućnosti.

"Neverovatan podvig je osvajanje srebrne medalje, san svih nas koji pratimo košarku. Ovo je novi početak mladog tima, koji će igrati narednih pet godina i biće fanastično gledati ih. Imaju veliki potencijal, ogroman su podvig napravili. Sve čestitke igračima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i stručnom štabu, selektor Đorđević je puno toga uradio", rekao je Lučić Tanjugu.

On je dodao da nije očekivao ovakav uspeh, ali i da se potajno nadao osvajanju jedne od medalja.

"Želeo sam medalju, ali je nisam očekivao. Hvala igračima što su mi ispunili želju i što se košarka vratila kući. Ogroman su uspeh napravili, svaki od njih je odigrao odlično. Šta da kažem, osim 'kapa dole'. Opet smo zemlja košarke i drago mi je, pošto tu pripada", naveo je Lučić.

Košarkaši Srbije poraženi su u finalu od selekcije SAD sa 129:92 i osvojili prvu medalju posle 12 godina i prvenstva sveta u Indijanapolisu.

"Znali smo kakav će rezultat biti, igrali smo protiv prejakog tima. Deluju nestvarno, a još su imali sjajno šutersko veče. Irving je šutirao trojke šest od šest, pogađao je iz svih pozicija i preko ruke. Oni su najbolji tim na svetu, tu nema dileme", zaključio je Lučić.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.