Litvanac favorit za prvog saradnika Dejana Bodiroge

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 17:28

Litvanac favorit za prvog saradnika Dejana Bodiroge

Svi su izgledi da će elitno košarkaško takmičenje uskoro dobiti novog izvršnog direktora, koji će, uz Dejana Bodirogu, rukovoditi Evroligom.

Prema navodima španskog novinara Marka Mundeta, Litvanac Paulius Motiejunas je najozbiljniji kandidat da nasledi Maršala Glikmana na poziciji Izvršnog direktora Evrolige.

Zvanična odluka po ovom pitanju očekuje se u četvrtak na sastanku vlasnika Evrolige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema istom izvoru, ako Motiejunas bude izabran, to bi značilo da će morati da obustavi sve zvanične aktivnosti u Žalgirisu, klubu kojim rukovodi kao većinski vlasnik.

Njegova holding kompanija "Žalgiris grupa" rukovodi sa 75% udela u litvanskom klubu, a on je ujedno i direktor ekipe i celokupne Žalgirio Arene.

"Očito, ovo je prestižna pozicija. Ako budem imao većinsku podršku klubova... Koji čovek koji radi u košarci ne bi želeo da bdue direktor Evrolige? To je velika odgovornost, veliko takmičenje, veliki timovi, i najbolje takmičenje u Evropi. Ne želim da se pretvaram i da kažem da me ne interesuje ta pozicija", rekao je nedavno Motiejunas.

Ovaj košarkaški vizionar iza sebe ima zapažene rezultate sa klubom kojim rukovodi - tri puta je za vreme njegove vladavine Žalgiris igrao plej-of Evrolige i jednom na završnom turniru (2018).

Motiejunas je preuzeo Žalgiris kada klub bio u teškoj finansijskoj krizi sa dugom od 13 miliona evra 2013. godine.

U roku od pet godina je sanirao dugove, a klub je poslednjih godina, po budžetu kojim raspolaže, dostigao istorijski maksimum kada su finansije u pitanju.

Za sve što radi u Žalgirisu dva puta je nagrađivan priznanjem za najboljeg direktora u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.