Izvor: Piplmetar.rs, 12.Feb.2024, 22:30

Lekcija Smartu o evropskoj košarci: „Zaboravi sve što si znao“

Crvena zvezda igra sa Žalgirisom duel 26. kola Evrolige u „Areni“.
Centar Fredi Gilespi je istakao da je odbrana od presudnog značaja na ovom meču.
“Mislim da će naša odbrana biti jako važna u ovom meču. Dešava se da pogađaš ili promašuješ šuteve, ali želimo da nam energija i u velikoj meri odbrana da budu na veoma visokom nivou”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << započeo je Gilespi za „Sport klub“.
“Najvažnije je da su nam ciljevi i dalje u dometu. Ne treba da gubimo veru i nadu. Verovatno je za nas najvažnije što se nekada usresredimo previše na ono što se može desiti, a ne da uhvatimo recimo jedan skok ili da dobro odigramo napad”.
Istakao je i glavne opasnosti Žalgirisa.
“Kinan Evans trenutno igra sjajnu košarku, trener Trinkjeri je brzo promenio situaciju, imaju veoma potentan napad i na to ćemo morati da obratimo pažnju”.
Šta je rekao  pridošlici iz NBA Razvojne lige Džavonteu Smartu pre nego što je obukao crveno-beli dres?
“Rekao sam mu sve što znaš o košarci ovde je sve drugačije: taktički, rotacije, pa čak i same utakmice. Atmosfera je isto potpuno drugačija. Rekao sam mu  da zaboravi sve što zna i  da prihvati stil igre i uživa. Ovo je sjajan klub, sjajan je i grad i ima priliku da igra protiv drugih izvrsnih klubova. Mnogi

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.