Lejkersi na korak do velikog finala

Izvor: RTS, 28.Maj.2010, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi na korak do velikog finala

Posle velike drame Los Anđelos lejkersi uspeli su da savladaju Feniks Sanse 103:101 i povedu sa 3:2 u finalu Zapadne konferencije NBA. Odlučio Ron Artest koji je sa zvukom sirene “skrenuo” loš šut Kobija Brajanta. Po običaju najbolji Brajant i Stiv Neš.

U petoj utakmici finala plej-ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Lejkersi su jutros u Los Anđelesu savladali Finiks Sans sa 103:101 (24:21, 29:24, 25:27, 25:29) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i poveli sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Koš odluke, koje je Lejkerse doveo na prag velikog finala i mogućnosti da odbrane titulu, postigao je Ron Artest sa poslednjim zvukom sirene.

Tom pogotku, koji je izazvao delirijum 18.997 pristalica "jezeraša" u Stejpls centru, prethodio je neuspešan šut Kobija Brajanta za tri poena.

Lopta koju je uputio Brajant nije ni stigla do obruča, ali se Artest "ušunjao" između igrača Feniksa i praktično iz nemoguće pozicije pogodio. Kuriozitet je da je Artest do tada pogodio samo jednom iz osam pokušaja!

U dramu koja se dogodila u samom finišu meča niko nije verovao sredinom treće četvrtine kada su Lejkersi vodili sa 73:56! Sansi su tek tada krenuli u "pravu poteru" za rivalom i samo tri i po sekunde pre kraja Džejson Ričardson je "trojkom" izjednačio na 101:101.

Da je odbrana Lejkersa bila samo malo opreznija u tim trenucima, drame možda ne bi ni bilo. Ali, kompletna petorka "jezeraša" stajala je kao ukopana posle šuteva za tri poena, najpre Stiva Neša, a potom i Ričardsona. Oba puta košarkaši Feniksa su došli do lopte i Ričardson je pasivnost protivničke odbrane kaznio izjednačenjem.

Na sreću domaćina Artest je sa zvukom sirene pogodio i svom timu doneo izuzetno vrednu pobedu.

Najbolji u pobedničkom timu opet je bio Brajant sa 30 koševa, 11 skokova i devet asistencija. Lamar Odom je opet ostvario "dabl-dabl" učinak (17 poena i 13 skokova), a veoma zapaženu ulogu odigrali su Derik Fiše sa 22 i Španac Pau Gasol sa 21 košem.

U poraženom Feniksu prednjačio je Stiv Neš sa 29 poena i 11 asistencija.

Naredna utakmica igra se u noći između subote i nedelje u Finiksu, a eventualna "majstorica" dva dana kasnije u Los Anđelesu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.