Lajonsi promenili ime u Radnički

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajonsi promenili ime u Radnički

Košarkaški klub Lajons iz Vršca objavio je da je promenio ime u Radnički iz Kragujevca i da će naredne četiri godine igrati kao domaćin u tom gradu.

Lajonsi su saopštili da su postigli konačan dogovor sa gradskim vlastima u Kragujevcu, čiji je pravni tim odobrio ovaj projekat. Vršački klub, koji će se ove sezone takmičiti i u regionalnoj Jadranskoj ligi, saopštio je prošlog meseca da je njihov dugogodišnji partner kompanija Svislajon Takovo, odustala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od sponzorisanja tog kluba.

Istovremeno, predstavnici Jadranske lige saopštili su da klub ne može da igra u Gornjem Milanovcu, što je bila prvobitna ideja vodećih ljudi Lajonsa. U obrazloženju Jadranske lige se kaže da taj grad ne ispunjava sve potrebne kriterijume za ovo takmičenje.

"Dobro je poznato da je Kragujevac grad sporta i mladih i da ova regija zaslužuje da ima predstavnika u Jadranskoj ligi. Na ovaj način Kragujevac je dobio Jadransku ligu i najkvalitetniju košarku, a Lajonsi normalne uslove za rad i takmičenje. U sledećem periodu klub će promeniti ime u KK Radnicki iz Kragujevca", navodi se u saopštenju kluba.

Takmičenje u Jadranskoj ligi počinje 10. oktobra, a Radnički u prvom kolu igra protiv bivšeg gradskog rivala, vršačkog Hemofarma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.