Izvor: JUGpress.com, 25.Jan.2022, 18:24

Kup „Radivoja Koraća“ se vraća u Niš

NIŠ

 Nakon jedne godine pauze, kada je završnica Kupa „Radivoja Koraća“ igrana u Novom Sadu, Niš će februara opet biti domaćin završnice  košarkaškog takmičenja  na kome se najbolje domaće košarkaške ekipe  bore za „Žućkovu levicu“, odlučio je Košarkaški savez Srbije. Ugovor o organizaciji finalnog turnira Triglav osiguranje KUP-a „Radivoja Koraća“ potpisali su juče gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Predrag Danilović. Kup će se održati od  17. do 20. februara, a Niš je 17.put domaćin Kupa. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Dušan Projović, potpredsednik KSS zadužen za takmičenje, Aleksandar Stojičić, član Gradskog veća resorno zadužen za sport i Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra „Čair“.

      „Košarkaški savez Srbije je odlučio da Niš ponovo bude domaćin Kupu „Radivoja Koraća“ i time ukazao veliku čast našem gradu. Za jednog gradonačelnika ništa lepše nego kada su građani zadovoljni što se košarka ponovo na velika vrata vraća u naš grad  i naravno Kup i kada u brošuri Košarkaškog saveza Srbija vidite da je naša Hala „Čair“ koja  je sagrađena davne 1974.godine upravo sinonim za Kup „Radivoja Koraća“. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i  dodala da se nada da će i svaki novi Kup da se održava u Nišu.

     Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović istakao je da je ovo 17. nacionalni Kup koji se održava u Nišu  a pri tome 12. otkako nosi ime našeg proslavljenog košarkaša.

     „Sam broj održavanja Kupa u Nišu  pokazuje koliko, ustvari, svi volimo da se Kup igra u ovom prelepom gradu gde su stvarno ljudi više nego otvoreni, topli i sve  učesnike gledaju kao svoje rođene što je velika stvar. Niš je poznat po muzičkom i filmskom festivalu a sigurno i po sportskom košarkaškom festivalu.Siguran sam da će sve da protekne kako treba, da će biti sportsko i fer najvijanje i da budemo živi i zdravi pre svega“, kazao je Predrag Danilović.

     Danilović je dodao  da se iskreno nada da će se utakmice igrati pred publikom.

     „Pratićemo odluke Kriznog štaba ali se iskreno nadam da će biti mogućnosti da se utakmice igraju pred publikom. Mimo odlike Kriznog štaba nećemo raditi ništa. Do sada je kapacitet bio 30 posto kao što će sada biti i na kvalifikacionim turnirima. Iskreno se nadam da ćemo imati što više publike ali zadnju reč ima Štab“, kazao je Danilović.

     Košarkaški savez Srbije je ovom prilikom donirao poklone za korisnike Centra „Mara“ koji su predati direktoru ove ustanove Milošu Ranđeloviću.

     „Košarkaški savez Srbije vodi brigu o svima i ova akcija koja je sprovedena ne samo u Nišu već i drugim delovima Srbije je mali znak pažnje prema deci sa smetnjama u razvoju. Drago mi je da ovu donaciju dajemo „Mari“ i na ovaj način im pokazujemo da mislimo na njihove korisnike i očekujemo da se pojave na utakmicama“, kazao je Dušan Projović, potpredsednik KSS zadužen za takmičenje.

     Karte za Kup „Radivoja Koraća“ uskoro će biti u prodaji, a konkretniji podaci o tome gde se one mogu kupiti znaće se nakon 31.januara kada je izvlačenje parova. Na ovogodišnjem KUP-u takmičiće se  Crvena zvezda, Partizan, FMP Železnik, Mega Mozzart, Borac iz Čačka, Borac iz Zemuna i Zlatibor.Crvena zvezda brani „Žućkovu levicu“ osvojenu  prošle godine u Novom Sadu.

    Kup „Radivoja Koraća“ je zvanični naziv nacionalnog košarkaškog kupa Srbije. Ime je dobio u čast Radivoja Koraća, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći blizu Sarajeva. Organizator takmičenja je Košarkaški savez Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.