Krstić u timu protiv Argentine

Izvor: Politika, 15.Avg.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić u timu protiv Argentine

Košarkaška reprezentacija Srbije na otvaranju “Trofeja Beograda” (20,30 č) biće jača za kapitena.- Teodosić preskače turnir, Nedović sve dalje od Svetskog kupa u Španiji

Do početka Svetskog kupa u košarci ostale su dve nedelje, a poslednje četiri provere naša reprezentacija imaće u Srbiji. Selektorski debi Aleksandra Đorđevića u rodnom gradu očekuje večeras u Kombank areni, tik uz betonski teren na kom je napravio prve igračke korake koji su ga uveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << među velikane evropske košarke. Jedan od pečata udario je upravo protiv selekcije koja će biti prvi protivnik na “Trofeju Beograda” – Argentine, na Svetskom prvenstvu 1998. u Atini, kada je gotovo izgubljenu utakmicu u četvrtfinalu, pretvorio u pobedu koja je otvorila vrata do trona. Ipak, glavni akteri su momci koji konkurišu za mesto u timu za Španiju, koji zaslužuju veliku podršku, kao i ostali učesnici - Argentina i Portoriko, mogući protivnici u osmini finala, i Turska.

U odnosu na poslednji turnir u Francuskoj, Đorđević će imati igrača više u rotaciji. Kapiten Nenad Krstić zalečio je povredu kolena, ali selektor je najavio njegovo postepeno uvođenje u ritam jakih utakmica, kao i Miloša Teodosića koji će biti spreman za poslednje dve provere protiv Novog Zelanda, u Vršcu 21. avgusta i tri dana kasnije u beogradskom “Pioniru”. Kako stoje stvari, Nemanja Nedović neće moći da se oporavi do početka Svetskog kupa, a Đorđević će imena 12 putnika saopštiti posle dvomeča sa Novim Zelandom.

 - Teodosić je juče prvi put bio na terenu posle povrede koju je zadobio na turniru u Trstu. Odradio je sa ekipom prvi, lakši deo treninga i nastaviće da radi svojim tempom. Što se Krstića tiče, dobiće neki minut na “Trofeju Beograda”, s obzirom da je daleko od takmičarske forme. Važno je da bar malo oseti parket, ali moramo da budemo pažljivi jer smo već napravili grešku na Kopaoniku, kada se nespreman punom snagom uključio u rad. Najkritičnija je situacija sa Nedovićem. Povreda stopala je veoma delikatna i nećemo rizikovati da se pogorša. Pratićemo situaciju – istakao je Đorđević.

Argentina je pravi protivnik u ovom trenutku, a veterani Skola, Priđoni, Nočioni i Herman, izazov i za samog selektora.

- Naznake nekih stvari koje možemo da uradimo u Španiji pokazali smo na prethodnim turnirima. Očekujem da podignemo formu i zato smo u ovom periodu  izabrali kvalitetne protivnike. Nijedna reprezentacija koja se sprema za veliko takmičenje ne igra da izgubi, a naši momci imaju želju i znaju da pobeđuju. To donosi dobru atmosferu, a imamo još dve nedelje da poboljšamo igru i podignemo fizičku spremu. Što se Argentine tiče, biće mi čast da vodim tim protiv nekadašnjeg olimpijskog šampiona – rekao je Đorđević.

U odsutvu Krstića, Miroslav Raduljica je u dosadašnjem pripremnom periodu poneo najteži teret u reketu i pokazao zavidan nivo forme. Snažni centar istakao je da tim ima još prostora za napredak.

- Ovaj turnir je dobra prilika da proverimo stvari koje smo postavili tokom priprema. Nadam se da ćemo se u lepom svetlu predstaviti publici, jer do sada su imali priliku da nas gledaju samo na televiziji. Protivnici su atraktivni i kvalitetni, tako da sam uveren da će uživati – naglasio je Raduljica.

Iskusni plejmejker Stefan Marković očekuje još bolje igre kada reprezentacija bude kompletna:

- Zaista smo kvalitetno radili, što se moglo videti na prethodna dva turnira. Očekujem da igramo sve bolje, a da vrhunac forme bude u Španiji.

Poslednji duel Srbija i Argentina odigrale su pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Naš tim je u Kajseriju bio bolji (84:82), kasnije stigao do polufinala, dok je protivnik eliminisan u četvrtfinalu od Litvanije. “Trofej Beograda” otvaraju Turska i Portoriko (18 č). Turska je podmladila reprezentaciju (bez Turkuoglua i Iljasove), dok Portoriko predvodi sjajan bekovski par, Arojo – Barea.

M. S.

objavljeno: 16.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija " Argentina (20.30h)

Izvor: B92, 16.Avg.2014, 09:55

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20.30 časova igra sa Argentinom na turniru Adžibadem Trofej Beograda u Kombank areni...Pre ovog meča, od 18 sati igraju Turska i Portoriko...U nedelju se igraju meč za treće mesto (18h) i finale (20.30h)...Ulaznice za turnir se mogu kupiti na svim prodajnim...

Nastavak na B92...

Uživo: "Orlovi" za finale "Trofeja Beograda", Srbija - Argentina 0:0

Izvor: Blic, 16.Avg.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije igra duel polufinala "Trofeja Beograd" protiv selekcije Argentine, a susret u Kombank areni možete pratiti, uživo, na Blicsport.rs! ..Poslednji put, "orlovi" su se sastali sa Argentinom na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada su slavili sa 84:82. Selekcija Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.