Radonjić pred Fener: Daćemo svoj maksimum; Mitrović: Idemo u Istanbul bez bele zastave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 07:57

Radonjić pred Fener: Daćemo svoj maksimum; Mitrović: Idemo u Istanbul bez bele zastave

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegov tim dati maksimum na otvaranju Evrolige protiv turskog Fenerbahčea. Crveno-beli sutra od 19.45 sati igraju protiv Fenerbahčea u Istanbulu u prvom kolu Evorlige.

Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Eron Vajt neće moći da nastupe protiv turske ekipe.

"Neću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da pričam o povredama i svemu onome što nas prati maltene od leta, kada smo imali problema sa pojedinim igračima, do turnira u Minhenu gde smo nakon toga posle tih kontakta tokom meča ostali bez tri igrača. Neko za neko vreme, neko za malo duže. Do tih nekih tokom priprema specifičnih situacija, gde smo maltene od manjka od dva igrača pa do trenažnog procesa bez sedam igrača pokušavali da radimo. Danas smo u situaciji da možemo da kažemo da je situacija prilično slična. Nejt Volters i Lazarević su tokom nedelje odradili sve treninge, Uskoković takođe. Dobrić i Davidovac putuju sa nama, ali neće igrati, jer još nisu spremni za to. Cirbes je van ekipe u izolaciji i čekamo rezultate testova. Uz Branka Lazića i Erona Vajta koji su van, ostali momci su tu spremni da daju sve od sebe", dodao je rekao je Radonjić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener crveno-belih osvrnuo se na prvog rivala u novoj sezoni Evrolige, koji sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Đorđević.

"Fenerbahče je napravio nadogradnju u svom timu u odnosu na prošlu sezonu. Imamo igrače koji su nosili tim u prethodnim godinama, a uz to su uspeli da angažuju jedan broj kvalitetnih i iskusnih igrača. Formirali su tim koji je kadar da ove godine napravi dobar rezultat. Na nama je da izađemo na teren bez obzira na kvalitet, i da damo maksimum", poručio je Radonjić i dodao:

"Svestan sam svih problema koje imamo, ali idemo da damo sve od sebe, i bez obzira na to koliko igrača imamo na raspolaganju, uradimo sve da se pokažem o najboljem svetlu", zaključio je trener crveno-belih.

Mitrović: Idemo u Istanbul na megdan bez bele zastave

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović istakao je da tim u Istanbul na duel sa Fenerbahčeom neće putovati sa belom zastavom.

"Ne znam da li možemo da budemo potpuno zadovoljni zbog broja igraca koji nedostaju. Teško je trenirati bez četiri-pet prvotimaca. Uprkos nedostacima, igrači koji su tu odradili su dobar posao. Idemo u Istanbul na megdan izuzetnoj ekipi, sa raspoloživim snagama, ali svakako bez bele zastave", rekao je Mitrović novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

"Suvišno je pričati o njihovom kvalitetu i iskustvu. Žele posle slabije sezone da poprave utisak. Promenili su dosta igraca, opet zadržali su De Koloa i Veselog. Svesni smo njihovog kvaliteta, ali ova ekipa je tako sastavljena, da ne ustukne ni pred jednim protivnikom. U mislima će nam biti samo jedna stvar - da pokušamo da pobedimo", zaključio je Mitrović.

Njegov saigrač Marko Simonović rekao je da će bez obzira na sve zdravstvene probleme ekipa pokušati da prikaže najbolju igru.

"Početak je Evrolige, svi smo veoma motivisani i jedva smo čekali da počne. Nažalost, mnogo zdravstvenih problema i to je veliki problem. Veoma je teško za neke prognoze, da se bilo šta govori unapred. Mi smo nov tim sa mnogo zdravstvenih problema, oni su isto nov tim sa novim trenerom. Najbitnije je da gledamo nas, našu igru i da se potrudimo da odigramo što bolje. Da vidimo gde smo sada trenutno, pa iz dana u dan da probamo da dižemo igru i formu", rekao je Simonović.

Sezonu večeras od 19 sati otvaraju silno pojačani debitant Monako, čiji novi član je Danilo Anđušić i Panatinaikos, za koji igra Nemanja Nedović.

Bajern sa Vladimiroim Lučićem i Ognjenom Jaramazom gostuje Makabiju, Armani dočekuje CSKA, sa oporavljenim Nikolom Milutinovom, a Real u Madridu aktuelnog šampiona Efes, koji i ove sezone predvodi aktuelni MVP Evrolige Vasa Micić.

Sutra su na rasporedu još četiri meča: Uniks - Zenit, Asvel - Žalgiris, Olimpijakos - Baskonija i Barselona - Alba.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Saša Đorđević

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreće nova sezona košarkaške Evrolige, Fener čeka Zvezdu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2021

BEOGRAD - Nova sezona košarkaške Evrolige počeće danas, a Srbiju i region ponovo će predstavljati Crvena zvezda.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.