Izvor: RTS, 03.Feb.2021, 18:03

Kraj prve dinastije u istoriji basketa, rastali se basketaši Novog Sada

Basketaši ekipe Novi Sad, Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Dejan Majstorović i Marko Savić, više neće nastupati zajedno, objavljeno je na zvaničnom sajtu Međunarodne košarkaške federacije.
Četiri basketaša slavno su pronosili ime Novog Sada kroz svet, a za sada se pamte kao najbolji tim u istoriji 3x3 basketa. Od početka basketaškog Svetskog tura 2012. godine, čak četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << puta su osvajali titule, 2014, 2015, 2018. i 2019. godine. Apsolutno dominantni su bili 2018. kada su upisali sezonu bez poraza.

Prošle godine situacija je bila nešto drugačija, a kovid je umnogome poremetio takmičenja u basketu. Timovi su trenutno rangirani tako da je novosadska ekipa Liman prva na Fiba listi, a odmah iza nje, sa malom bodovnom razlikom, nalazi se Novi Sad.
Na zvaničnoj sajtu Fiba piše kako će ekipa Novog Sada ostati upamćena kao prva 3x3 dinastija, sa mnoštvo rekorda koji čekaju da budu oboreni. Međutim, Dušan Domović Bulut, najbolji svetski basketaš, kaže za portal 021 da "sve je prolazno, Novi Sad je zauvek".
"Odlučili smo da se rastanemo jer su nam se vizije o budućnosti razlikovale. Čitava ova situacija je pogodila i Fibu, jer nemaju tačan kalendar, ne znaju kada su takmičenja i došlo je do toga da je prvi Toma (Tamaš Ivošev) rekao da ne može da ne igra ništa, potpisao je pet na pet ugovor i nije mogao da isprati ovu priču. Posle toga nismo našli neko zajedničko rešenje, a momci su se odlučili za sigurniju varijantu. Meni je cilj da priča o Novom Sadu i sve što smo do sada uradili, sva ta zaostavština ipak nastavi da živi. Želim da napravim mlađu ekipu koja će nastaviti tradicijom najuspešnijeg tima na svetu. Sve je prolazno, Novi Sad je zauvek", poručuje Bulut.

Prema rečima Dejana Majstorovića, nakon odlaska Ivoševa igrači su se sastali kako bi razmotrili sledeće korake.
"Došli smo do zaključka da smo osvojili sve što se može osvojiti, tako da smo odlučili da se rastanemo", kaže Majstorović.
Majstorović i Savić su već pronašli novu sredinu, nastupaće za Ub, tim iz Srbije koji je trenutno 10. na Fiba listi.
Iako u dresu Novog Sada neće nastupati zajedno, momci koji su ušli u istoriju basketa zajedno će se okupiti još jednom kako bi nastupili na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srbija je jedna od malobrojnih zemalja koja je već osigurala kartu za Tokio.
"Zajedno ćemo trenirati za Olimpijadu. Želimo da odemo tamo i da osvojimo zlatnu medalju, te da završimo ovo sjajno putovanje zajedno", dodaje Savić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.