Košarkašima Zdravlja pobeda u Kraljevu garantuje opstanak u KLS-u

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2023, 11:08

Košarkašima Zdravlja pobeda u Kraljevu garantuje opstanak u KLS-u

Derbi utakmica poslednjeg kola Košarkaške lige Srbije biće odigrana večeras od 20 sati, kada će se u Kraljevu sastati veliki košarkaški rivali Sloga i Zdravlje. Utakmica dodatno dobija na težini ako se zna da poražena ekipa može završiti na mestu koje vodi u niži rang, pa će oba rivala pokušati da dođu do trijumfa koji garantuje opstanak u eliti.

Činilo se da će prošlonedeljnom pobedom nad Zlatiborom leskovački košarkaši ostvariti zacrtani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << cilj, da sa budžetom od skoro 20 miliona dinara dobijenih od Grada izbore opstanak. Međutim, na pragu ispadanja iz ABA lige je čačanski Borac što direktno utiče da će KLS napustiti poslednja tri tima, što opet komplikuje život ”Farmaceutima”.

Oni su trennutno na skoru 10-19 zajedno sa Novim Pazarom, uz međusobni susret koji je na strani Zdravlja, ali Pazarci imaju utakmicu na domaćem terenu protiv Kolubare, pa bi u slučaju njihove pobede i eventualnog poraza Zdravlja upravo Leskovčani na kraju zauzeli 14. mesto.

Međutim, u "sagu" oko ispadanja sa 7 uzastopnih poraza uključila se i kraljevačka Sloga, kojoj će biti oduzet jedan bod zbog neodlaska na gostovanje Tamišu, pa će u slučaju poraza od Zdravlja i pobede Novog Pazara oni biti najslabiji tim u krugu i biti na pragu selidbe u Prvu ligu.

Sve dileme oko toga koliko i koji će klubovi ispasti iz KLS-a biće poznato večeras nakon utakmice u Podgorici, gde će Borac juriti pobedu protiv favorizovane Budućnosti, ali i mečeva Sloga - Zdravlje i Novi Pazar - Kolubara.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.