Izvor: Nezavisne Novine, 12.Sep.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaški rialiti

Sramota je najblaža riječ koja se može upotrijebiti nakon takođe blago rečeno skandala koji su nam priredili Mirza Teletović, Džanan Musa, stručni štab reprezentacije predvođen Damirom Mulaomerovićem i čelnici Košarkaškog saveza BiH.

Košarkaškim žargonom, svirali su sebi tehničku grešku.

Krivi su svi odreda i sasvim je nebitno ko je manje ili više, jer ono što su počeli u subotu naveče pred kamerama i publikom na parketu prepunog "Mejdana" možda bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i moglo progutati i opravdati afektom da nije nastavljeno dan kasnije. Ono što su Teletović, mladi Musa i Mulaomerović uradili ličilo je na dječji vrtić ili jeftin rialiti šou. Za Musu je možda donekle opravdano s obzirom na njegove godine. Međutim, da jedan NBA igrač sa tolikom iskustvom ili nekadašnji najbolji evropski plejmejker dopuste sebi javno prepucavanje, blaćenje i optuživanje i to na pres-konferencijama koje sami zakažu, e to upravo, kako reče Mulaomerović, nema veze s mozgom.

Vjerovatno ne još dugo aktuelni selektor "zmajeva" otvorio je dušu tek nakon što je Teletović osuo paljbu po njemu. Tek tada je ukazao kako je košarkaš Milvokija kasnio na treninge, nije dolazio na sponzorske dogovore, bio nespreman, nije spavao u istom hotelu sa ostalim reprezentativcima... Progovorio je Mulaomerović o tome tek sada kada su izgubljene gotovo sve šanse za plasman na EP uz opravdanje da je trpio smo zbog uspjeha reprezentacije. Pitam se samo kako je zamislio uspjeh kada je glavni i najbolji igrač, kako sam reče, nespreman i nedisciplinovan?

Teletović je pak imao očito drugi problem, onaj sa kompleksom. Ma koliko se on posipao pepelom i trudio objasniti da nikoga ne napada, teško je ne odati se utisku da je nezadovoljan odnosom saigrača, posebno onih mlađih prema njemu. Za to je pokušao okriviti selektora, od kojeg je vjerovatno očekivao da ostalima naredi da ga slušaju i poštuju jer je najstariji i najbolji. Ostaje jedino nejasan cilj zajedničkog videa Teletovića i Muse, jer je javnosti sasvim nebitno vole li se njih dvojica privatno i u nekoj kafani. Publici je važno ono što gledaju i što će gledati na parketu, posebno kada za to izdvoje teško zarađenih 15 KM.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.