Košarkaška Superliga od 24. marta

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaška Superliga od 24. marta

Bliži se kraj takmičenja u Jadranskoj i Košarkaškoj ligi Srbije, a uskoro će biti određeni termini završnice Superlige.

"Predlog je da Superliga počne 24. marta, sedam dana posle završetka naše i ABA lige", kaže direktor KLS Predrag Bojić.

"Imali bismo pauzu u vreme 'fajnal-fora' u Tel Avivu, koji startuje 28. aprila, dok je predlog da se ligaški deo Superlige završi 20. maja. Posle toga bi četiri najbolje ekipe igrale u polufinalu 'plej-ofa' na dve pobede, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se finale igra na tri dobijena meča."

Prema važećim propozicijama, iz Košarkaške lige Srbije ispašće tri tima, ali postoji i varijanta koja bi promenila zapisanu proceduru. Prema nezvaničnim informacijama Makabi bi mogao da istupi iz Jadranske lige uprkos trogodišnjem ugovoru. U tom slučaju, takođe nezvanično, srpska košarka zadržala bi četvrtog predstavnika u regionalnom takmičenju.

"To bi značilo da će iz domaće lige ispasti samo dve ekipe", ističe Bojić.

Direktora KLS brine mogućnost da naša košarka, zbog lošijeg nacionalnog koeficijenta u odnosu na Hrvatsku, spadne na tri predstavnika u Jadranskoj ligi.

"Zabrinut sam za određene klubove koji su u padu, a imaju tradiciju nastupa u regionalnoj ligi. To će se sigurno odraziti na srpsku košarku, a teško je pretpostaviti kakvu ćemo situaciju imati u naredne tri godine. Pre svega mislim na one koji bi trebalo da prate naše timove ekstra kvaliteta."

Bojić je zadovoljan mnogim aspektima KLS, ali izdvaja i jedan razlog za drugačiji osećaj.

"Razočaran sam time što mnogo ekipa igra sa starijim igračima, a trebalo bi da ovo bude liga koja će praviti košarkaše. Zadovoljan sam disciplinom, regularnošću i finansijskom situacijom, s obzirom na to da imamo dva sponzora koji redovno izmiruju svoje obaveze", rekao je Bojić za 'Novosti'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.