Košarkaši Zdravlja i naredne sezone učesnici Košarkaške lige Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 03.Maj.2023, 10:39

Košarkaši Zdravlja i naredne sezone učesnici Košarkaške lige Srbije

Košarkaši čačanskog Borca sa 2:1 u seriji bili su bolji od slovenačkog Heliosa u borbi za mesto u ABA ligi, što je direktno uticalo da će iz KLS-a ispasti samo poslednje dve ekipe na tabeli i da će košarkaši leskovačkog Zdravlja i naredne sezone biti deo najjačeg srpskog takmičenja.

Sa budžetom od 20 miliona dobijenih od Grada, ”Farmaceuti” su ove sezone kao na traci menjali igrače, a u sred sezone, nakon loših rezultata iz kluba je otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Lazar Spasić koji je Zdravlje vratio na košarkašku mapu. Ulogu trenera preuzeo je njegov pomoćnik Nikola Ristić, koji je na kraju, zahvaljujući Borcu, izborio opstanak u KLS-u.

Učinak od 10 pobeda i 20 poraza bio je dovoljan samo za 14. mesto na tabeli, a iako je tokom prošle sezone interesovanje navijača bilo veliko, za ovu sezonu se to ne može reći, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su iz kluba otišli pojedini domaći igrači, a da su na njihova mesta dovođeni stranci koji se nisu mnogo zadržali u Leskovcu.

Iako je na početku sezone najavljivano da će okosnicu tima činiti Leskovčani, to na terenu nije bilo baš tako, pa su ključne pobede donosili Morgan, Blekvel i Džordan. Bio je tim iz Leskovca i nadomak završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, ali ih je Vojvodina porazila u odlučujućoj utakmici.

Podsetimo, Zdravlje praktično i nema mlađe selekcije, a zbog nedostatka novca juniori Aktavis Akademije odustali su od takmičenja.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.