Košarkaši Vojvodine nadigrali Metalac u 20. kolu KLS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2023, 00:20

Košarkaši Vojvodine nadigrali Metalac u 20. kolu KLS

U derbiju 20. kola Košarkaške lige Srbije, Vojvodina je večeras dočekala Metalac u Novom Sadu. Pobedio je domaći tim sa 91:83.

Vojvodina je loše otvorila derbi protiv prvoplasiranih gostiju iz Valjeva, Metalac je kontrolisao utakmicu sve do druge četvrtine, koju su Novosađani odličnim šutem ali pre svega čvrstom odbranom dobili 12 razlike, te je rezultat na poluvremenu bio 45-39 za domaće.

U trećem period ponovo loše lice Vojvodine, samo 3 pogođena šuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz igre omogućavaju Metalcu da ponovo preuzme inicijativu i prednost u svoje ruke. A onda u poslednjem periodu potpuni preokret. Pri rezultatu 76-65 za Valjevčane, na krilima publike i dobrom igrom borbenog Stefana Šaina, Vojvodina pravi seriju 17-0, i nakon toga rutinski privodi meč kraju i beleži izuzetno važnu pobedu, na oduševljenje publike u Maloj dvorani SPENS-a.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine ponovo je bio Beslać sa 25 poena, dok je u redovima gostiju na visini zadatka bio Ilić sa 14 koševa.

Vojvodina se ovom pobedom približila jednom od prva dva mesta na tabeli, i borbi za regionalnu ABA 2 ligu, i napravila sjajan podstrek pred treći februara i gostovanje Kraljevačkoj Slogi u okviru zaostalog 19. kola.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.