Košarka: Poraz Hrvatske od Argentine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2016, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarka: Poraz Hrvatske od Argentine

Košarkaši Argentine pobedili su jutros Hrvatsku sa 90:82 (22:22, 24:18, 27:14, 17:28), u utakmici drugog kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i ostvarili drugu pobedu na turniru.

Luis Skola predvodio je Argentinu do pobede sa 23 poena i devet skokova, Manu Đinobili postigao je 13 poena uz osam asistencija, a 13 poena postigao je i Nikolas Laprovitola.

U ekipi Hrvatske najefikasniji je bio Dario Šarić sa 19 poena, uz 10 skokova i sedam asistencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bojan Bogdanović postigao je 18 poena i imao je sedam skokova, a Mario Hezonja dodao je 16 poena.

Argentina je "prelomila" utakmicu u trećoj četvrtini serijom od 18:5, tokom koje je šutirala za tri poena 3/5.

Argentina je krajem treće deonice vodila i sa 20 poena prednosti, ali je Hrvatska minut pre kraja uspela da se primakne na 81:85. Pri tom rezultatu Krunoslav Simon promašio je "trojku".

U samoj završnici Argentina je pogodila slobodna bacanja, a pobedu je obezbedio Laprovitola.

Isključeni Petrović: Suđenje nije imalo smisla u drugom poluvremenu

Selektor Hrvatske Aco Petrović, koji je isključen zbog dve tehničke greške, rekao je da je nezadovoljan suđenjem.

"Ne znam zašto je došlo do promene kriterijuma suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Sad sam još vruć od utakmice, ali ovo suđenje stvarno nije imalo smisla u drugom poluvremenu. Na njihovu prljavu igru smo naseli, počeli smo da prigovaramo i dobili smo čak pet tehničkih. Ja kao trener mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zameniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Još sam pod utiskom utakmice, pa ne bih želeo da kažem nešto ishitreno", rekao je Petrović, prenela je agencija Hina.

Hrvatska sada ima skor od pobede i poraza a u trećem kolu igraće protiv Brazila.

"Oni su agresivna ekipa, domaćin turnira i sigurno će biti jako teško. Igraju praktično sa četiri 'petice' i moraćemo da budemo pažljivi. Imamo 48 sati za pripremu i analizu", rekao je selektor Hrvatske.

Bogdanović: "Mlak" ulazak u utakmicu uzrok poraza

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ocenio je da je glavni razlog poraza "mlak" ulazak u utakmicu.

"Ušli smo mlako u duel i odmah smo ušli u njihovu mašinu, a bez agresivnosti ne možemo da se suprotstavimo ekipi koja je talentovanija od nas. Primili smo previše koševa, na kraju čak 90, a pojavila se i nervoza u našem timu, ne znam iz kog razloga. Nismo se borili kao protiv Španije. Sa Brazilom će biti slična utakmica, nezgodni su i agresivni", naveo je Bogdanović.

Simon: Cilj ekipe plasman u četvrtfinale

Reprezentativac Hrvatske Krunoslav Simon rekao je da cilj ekipe ostaje plasman u četvrtfinale.

"Sada ću ja da ispadnem tragičar, a da je ušla moja 'trojka' ko zna kako bi se završilo. Nismo započeli agresivno kako smo se dogovorili, a oni su previše kvalitetni, pa su nas drugi put u poslednjih 10 dana pobedili. Verovao sam da možemo da ih pobedimo i kada smo zaostajali 20 razlike. U našoj grupi ima pet ekipa koje su izjednačene pa će sve utakmice biti odlučene u poslednjim sekundama. Naš cilj je četvrtfinale i još smo u igri", rekao je Simon.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.