Košarka: Otpali Erceg, Jeremić i Bogdanović

Izvor: Politika, 09.Jul.2010, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarka: Otpali Erceg, Jeremić i Bogdanović

BEOGRAD– Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković objavio je danas da na pripreme u italijansku Folgariju neće voditi Zorana Ercega, Mladena Jeremića i Luku Bogdanovića.

„Čeka nas jako važan deo priprema, hoćemo da budemo fizički najspremija reprezentacija na šampionatu... Sa ovim mladim igračima i mladim timom, mislim da ćemo igrati još bolje nego prošle godine”, rekao je Ivković novinarima.

Srpski tim će u Folgariju krenuti u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << popodne, ali bez kapitena Nenada Krstića kome to ne dozvoljava NBA klub Oklahoma. Sa početnog spiska ranije je zbog povrede otpao Uroš Tripković, dok je Darko Miličić rekao da mu novi klub iz NBA ne dozvoljava da igra na SP.

Prema ugovoru koji su potpisali FIBA i NBA, igrač iz NBA ne sme na pripremama reprezentacije da provede više od 35 dana. Postoji mogućnost da se i Krstić priključi ekipi na visinskim pripremama pod uslovom da se Ivković dogovori sa upravom Oklahome.

Slektor je rekao da je pokušao da stupi u kontakt s generalnim menadžerom Oklahome Semom Prestijem, ali da još nije uspeo.

„Verujem da će Krstić doći u Italiju. On je hteo da pođe i radi sam, ali mu se javio kondicioni trener iz kluba u želji da mu pomogne i uvede ga u trening. Znaju u Oklahomi kako radim i mislim da će nam se on priključiti, ali sigurno neće trenirati sa ekipom”, rekao je Ivković.

Probleme s povredom ima i centar Kosta Perović, koji je počeo da se vraća u formu. Danas je radio samo pola sata, a u Italiji će samostalno raditi dok ne ojača da se priključi saigračima.

„Orlovi” će u Folgariju ostati do 24. jula.

Na pripreme putuju Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Ivan Paunić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Ivan Radenović, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Kosta Perović.

Beta

objavljeno: 09.07.2010.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.