Konstantin želi sedmu pobedu u nizu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin želi sedmu pobedu u nizu

Trenutno drugoplasirani niški Konstantin dočekaće u 13. kolu Košarkaške lige Srbije subotički Spartak, pretposlednju ekipu na tabeli, u petak 18. decembra od 20 sati u hali Čair.

Plasman na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća je arhiviran minulog vikenda u Kraljevu, a do kraja kalendarske godine pred niškom ekipom su još dva izazova. Oba na svom parketu, pred svojim navijačima. U roku od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pet dana u Čair će gostovati prvo Spartak, a zatim i čačanski Borac.

Izabranicima Marka Cvetkovića ove sezone očigledno više prijaju gostujući tereni, bar rezultati tako govore. Kada se pogleda spisak gostovanja na kojima je osvojen čitav plen, ovim momcima treba skinuti kapu. Sloga, FMP, OKK Beograd, Vršac, Beovuk – ekipe koje su svoje dvorane napustile „praznih ruku“ kada im je u goste dolazio Konstantin.

Jedino što, uprkos pobedama, baca malu mrlju na celokupan učinak Konstantina jesu nesigurne igre na domaćem terenu.

Niški tim je, na papiru, imao lakše protivnike kod kuće nego na strani, a oscilacije u igri su bile prisutne. Sa tom činjenicom se slažu svi u klubu, pa će naredna dva susreta poslužiti da se taj utisak ispravi i da se 2015. godina zaokruži kao uspešna celina.

Subotička ekipa se trenutno nalazi pri dnu tabele sa skorom od 4 pobede i 8 poraza. Analizirajući sutrašnjeg rivala šef struke Marko Cvetković kao glavne kvalitete istakao je igračko iskustvo i kvalitetnog trenera kao glavne atribute Subotičana.

Kasna pojačanja u redovima Spartaka uslovila su loš start ekipe na početku sezone. Dolaskom Vlahovića i Vulića, i posebno trenera Dušana Alimpijevića, koji je prošle sezone vodio Vojvodinu, dobili su na kvalitetu i agresivnosti, tako da su trenutno u procesu dizanja forme. Posebnu pažnju treba obratiti na unutrašnju liniju subotičke ekipe, jer upravo oni osvajaju najviše lopti. Radi se o nepredvidivoj ekipi, jer su osvojili bodove na neugodnim gostovanjima, a kod kuće izgubili utakmice protiv lakših protivnika – istakao je Cvetković.

Što se njegove ekipe tiče, Konstantin će kao i na svakom meču ići na pobedu.

Određene igrače muče sitne povrede duži vremenski period, ali u utakmicu ulazimo kompletni. Obezbeđenim plasmanom na Kup došlo je do određene doze emotivnog pražnjenja, ali to sme da bude izgovor, već bi novom pobedom potvrdili dobre partije i formu u kojoj se trenutno nalazimo. Imam samo reči hvale za dosadašnji učinak ekipe, mada postoje stvari koje nemaju dodirnih tačaka sa terenom, a kako vreme bude prolazilo mogu da utiču na partije ekipe. Nadam se da će se to što pre rešiti i da će fokus ekipe biti samo naredna utakmica - zaključio je Cvetković.

Igrači i stručni štab pozivaju navijače da u što većem broju dođu u Čair u petak u 20 sati.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.