Konstantin na korak do Kupa Koraća

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin na korak do Kupa Koraća

Košarkaši niškog Konstantina gostovaće u 12. kolu Košarkaške lige Srbije ekipi Sloge u Kraljevu u subotu 12. decembra od 19:30, a eventualnom pobedom drugu godinu zaredom obezbedili bi plasman na Kup Koraća.

Čuvena Hala sportova, jedan od retkih sportskih objekta koja prkosi vremenima modernizacije i koja pamti neka bolja vremena srpske klupske košarke, može biti svedok ostvarenja primarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << cilja Konstantina u ovoj sezoni.

Niški košarkaši su u ranijim sezonama imali recept za trijmuf na ovom neugodnom terenu, a niko u niškom klubu ne bi imao ništa protiv da se to ponovi i u subotnjem duelu.

Ekipa Sloge ove sezone važi za kvalitetan sastav i toga su u Konstantinu i te kako svesni.

Sloga ovu utakmicu dočekuje u dobrom raspoloženju jer su u prošlom kolu trijumfovali favorizovani Borac u Čačku. Radi se o disciplinovanoj ekipi, koja kod kuće igra jako dobro. Imaju samo jedan poraz na domaćem terenu od Spartaka, a njihovom kvalitetu doprinosi i uzavrela atmosfera u njihovoj hali, popularnoj „kutiji šibica“. Sa klupe ih predvodi moj dugogodišnji prijatelj i bivši saigrač Zoran Petrović, a kao jedni od glavnih igrača ističu se Stefan Matović i Nišlija Vladislav Stanisavljević - istakao je Marko Cvetković, trener Konstantina.

Niški tim beleži dobre rezultate i ove sezone. U poslednjih 10 kola samo su jednom pretrpeli poraz, a u Kraljevo putuju sa 5 pobeda u nizu. U igri su primetne oscilacije, a Cvetković smatra da protiv Sloge takvi periodi igre moraju biti svedeni na minimum.

Moramo svih četrdeset minuta da igramo tvrdo i maksimalno fokusirano ako želimo da pobedimo. Igramo po sistemu toplo - hladno, a ono što često ističem je to da je igra mnogo bitnija od rezultata. Podatak koji nam ide u prilog jeste da na gostovanjima pružamo kvalitetnije partije i da smo u gostima pobeđivali konkurente za najviši plasman. Eventualna pobeda nas vodi na završnicu Kupa, ne bežimo od odgovornosti i mislim da pravim pristupom utakmici možemo do pobede - dodao je Cvetković.

Utakmica između Sloge i Konstantina prvobitno je trebalo da bude odigrana u petak uz direktan televizijski prenos, ali su Kraljevčani umesto u novoj odlučili da igraju u staroj hali, gde nema adekvatnih uslova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.