Izvor: Radio 021, 17.Jan.2020, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov: Majk Meloun biće u stručnom štabu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov potvrdio je da će trener Denvera Majk Meloun biti u stručnom štabu na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Košarkaški savez Srbije je tu informaciju objavio u noći između utorka i srede, ali je konfuzija nastala nakon izjave Melouna američkim medijima da to nije tačno. Očigledno, on je tako odgovorio jer je pitanje koje je dobio glasilo: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Da li je tačno da će biti savetnik u selekciji Srbije?

"Sa Melounom se poznajem dugi niz godina. Nikada nismo bili saradnici, nego uvek na suprotnim stranama i zdravi rivali. Baš zbog ove činjenice mi je bilo lakše da vidim o kakvom se stručnjaku radi", poručio je iz Sakramenta za "Novosti" Kokoškov.

Na konstataciju da je vest prilično iznenadila sve ljubitelje košarke, Kokoškov je odgovorio: "Meni je malo čudno to što je prvi trener Denvera i čovek sa takvim iskustvom "prekršten" u mog pomoćnika. Pričali smo i našalili se da on može da bude samo prvi trener, nikako pomoćnik. Međutim, odmah u sledećoj rečenici je Meloun bio izričit u stavu da jedva čeka leto i turnir u Beogradu. Vrlo dobro zna u kakvu košarkašku zemlju dolazi i sa kakvim igračima će da radi".

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna, a Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi su Portoriko, Italija i Senegal.

Samo pobednik turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.