Kokoškov: Imali smo nekih psiholoških problema; Anđušić: Nismo imali energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 10:51

Kokoškov: Imali smo nekih psiholoških problema; Anđušić: Nismo imali energije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov govorio je na konferenciji za medije posle poraza od Švajcarske.

"Orlovi" su pretrpeli poraz u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 92:90. Švajcarska je imala zaista dobro šutersko veče (13/23 za tri, 16/30 za dva).

Mlađan o šutu koji je "slomio" Srbiju: Navikao sam na to

Dušan Mlađan je Švajcarskoj doneo pobedu šutem u poslednjim sekundama.

"Igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo odličnu košarku najbolju u poslednih 5 godina, odlično smo šutirali i u drugom poluvremenu poopravili skokove i odbranu. Zaslužili smo pobedu,a ovo je velika pobeda jer je Srbija najbolji tim na svetu", rekao je Dušan Mlađan.

On je pogodio i poslednji šut na utakmici koji je Švajcarskoj doneo pobedu.

"Navikao sam da šutiram u poslednjim sekundama i drago mi je što sam sada uspeo da uradim isto", rekao je Mlađan.

"Želeo bih da čestitam Švajcarskoj na pobedi i na velikoj pobedi večeras. Imali su sjajno šutersko veče. Imali smo neki psiholoških problema koji su nas koštali i u defanzivi i u ofanzivi. Oni su postigli sedam trojki u prvoj četvrtini, otvorili su utakmicu na taj način i stekli samopouzdanje. Mi smo nov tim i fokusiramo se na naredni meč. Imamo dva meča ovde da odigramo i učimo na našim greškama", rekao jeKokoškov.

Naredni meč Srbija igra protiv Finske u ponedeljak od 18.00

"Igraju kod kuće. Nema publike, ali oni se osećaju komforno. Sa ili bez navijača, oni su svakako u prednosti", dodao je on.

Anđušić: Nismo smeli da dozvolimo 92 poena

Utiske je sumirao i Danilo Anđušić koji je ubacio 20 poena.

"Imali su više energije od nas i to ne sme da se dozvoli jer smo mi mlad tim i naši glavni fokus mora da bude energija, a mi to nismo imali. Dozvolili smo 92 poena za 40 minuta što nikako nismo smeli. Sad, glava gore, sledeći meč mora da se dobije gde moramo dati sve od sebe da bismo ostvarili pobedu", rekao je Anđušić.

Osećaj igranja pred praznom dvoranom...

"Bilo je jako čudno, svi vole da igraju pred publikom i zbog toga se i bavimo košarkom. Nadam se da će uskoro sve da se vrati u normalu"
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.