Izvor: RTS, 16.Jun.2021, 16:19

Kokoškov: Cilj je odlazak na OI, čuću se sa Jokićem

Selektor košarkaške reprezentacije Igor Kokoškov održao je konferenciju za medije povodom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Govorio je o prvim narednim obavezavama reprezentacije, cilju, kao i o tome koji igrači će mu biti na raspolaganju, a posebno je predstavnike medija zanimao status Nikole Jokića, sa kojim će selektor tek razgovrati.
Košarkašku reprezentaciju Srbije prvo očekuje učešće na Akropolis kupu, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deo priprema za kvalifikacioni turnir za OI, koji će se održati u Beogradu od 29. juna do 4. jula.

"Hvala svima što ste došli na konferenciju, to pokazuje koliko je reprezentacija svima bitna. Što se tiče rada, veoma je specifična situacija. Prilagođavmo se i fleksibilni smo. Ovo nisu pripreme, već okupljanje reprezentacije. Na Akropolis kup idemo bez kontakt igre. A cilj se zna - odlazak na OI", rekao je selektor Kokoškov na početku obraćanja. 
"Orlovi" će se u kvalifikacijama takmičiti u grupi A protiv Dominikanske Republike i Filipina, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u grupi B.
Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, a samo najbolji u finalu odnosno pobednik izboriće vizu za Tokio.
Srbija će pokušati da se izbori za plasman na Olimpijske igre, gde bi branila srebrnu medalju osvojenu 2016. godine u Riju.
Povodom izjave Nikole Jokića da neće ovog leta nastupati za reprezentaciju, Kokoškov je rekao da će kontaktirati sa najkorisnijim igračem NBA lige. 
"Čuću se sa Nikolom, u direktnom razgovoru. Razumem medije, ali sa svojim igračima ipak komuniciram direktno. Znam da je na putu za Srbiju, pa ćemo videti. Ne bih voleo da budem ciničan i da kažem da je svejedno da li će MVP NBA lige igrati ili ne. On je veliki ambasador Srbije", dodao je selektor, i potom objasnio o kakvom će razgovoru biti reč
"Neće biti nagovaranja, već samo informisanja. Videću kako se dečko oseća i kako razmišlja", dodao je Kokoškov. 

Pored Jokića, još dva NBA igrača neće biti sa timom ovog leta - Aleksej Pokuševski iz Oklahome i Alen Smailagić iz Golden stejta.
"Pokuševski želi da se posveti svojoj fizičkoj pripremi. Žao mi je, jer bi nam Pokuševski značio svojim talentom. Smailagić takođe. Želim im sve najbolje", rekao je Kokoškov.
Kapiten Miloš Teodosić kaže da Jokićeva odluka treba da se poštuje, kakva god bila.
"Čestitam mu na svemu što je uradio. Ako je informacija tačna, ako ne bude s nama biće orgoman minus za ekipu, biće nam svima žao. Njegova je oduka i treba da je poštujemo. Jokić je jedno takmičenje propustio za reprezentaciju. Na njega reprezentacija računa u narednih 10 godina. Nije ni njemu lako da donese odluku, a ni nama da je prihvatimo", rekao je Teodosić, koji je ovo reprezentativno okupljanje okarakterisao kao ”atipično”, ali i naglasio da se cilj zna - plasman na Igre u Tokiju.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.