Kokoškov: Bila bi čast raditi kao selektor Srbije

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Sep.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov: Bila bi čast raditi kao selektor Srbije

Bio je ogroman talenat, ali je saobraćajna nesreća prekinula potencijalno veliku igračku karijeru. Nije želeo da ga to odvoji od košarke, pa je energiju usmerio na drugu stranu.
Kad je seo na klupu OKK Beograda imao je samo 24 godine, što ga je u tom trenutku činilo najmlađim trenerom u istoriji jugoslovenske košarke.
Ali, nije to jedina stvar u karijeri Igora Kokoškova, za koju se vezuje „prvi put u istoriji“. I to u kakvoj konkurenciji.
Bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prvi „neamerikanac“ asistent u NKAA. Potom i prvi u NBA. Pa i prvi „neamerikanac“ asistent sa šampionskim prstenom. Prvi „neamerikanac“ učesnik Ol star utakmice…
Danas se u Srbiji ime Igora Kokošova pominje među kandidatima za selektora reprezentacije. Sve glasnije. Šta to njemu znači, pitali smo Kokoškova:
To je samo reakcija javnog mnjenja. Prosto, tema je aktuelna, poslednjih dana se provlači po medijima jer je Dušan Ivković izašao iz reprezentacije. Ništa zvanično.
Uzvratili smo konkretnim pitanjem – šta ako ga neko iz Košarkaškog saveza Srbije pozove i predloži mu da preuzme nacionalni tim koga dogodine očekuje Svetsko prvenstvo u Španiji?
Bio bi to veliki izazov i ogromna čast! Za bilo kog trenera. Pa, meni je bila velika čast da treniram reprezentaciju naroda kome ne pripadam. I, veoma emotivno sam letos doživeo utakmicu u kojoj sam vodio Gruziju protiv Srbije. Tu su i osećanja uključena
Kompletan intervju možete da pročitate u štampanom izdanju Sportskog žurnala od 27. septembra. Ukoliko želite da se pretplatite na elektronsko izdanje Žurnala kliknite OVDE.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.