Ko je Partizanov “misteriozni“ Italijan? Zvala ga NASA da radi za njih, a prve korake napravio u klubu koji je trenirao Vujošević

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Partizanov “misteriozni“ Italijan? Zvala ga NASA da radi za njih, a prve korake napravio u klubu koji je trenirao Vujošević

"Sa mnogo ideja ulazim u ovu priču, a prva je, naravno, da pobeđujemo“, poručio je Mauricio Vala, novi član uprave Partizana

Košarkaški klub Partizan u utorak je dobio novog predsednika i upravu, a među imenima koji su privukli najveću pažnju javnosti i navijača Partizana je Italijan Mauricio Vala.

Vala je otkrio da je kao dečak trenirao košarku i to u Skavoliniju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Pezara. To je klub za koji je nastupao njegov novi saradnik u Partizanu, potpredsednik Miroslav Berić, a svojevremeno je dres ovog kluba nosio i najbolji košarkaš crno-belih svih vremena Dragan Kićanović.

Interesantno, ekipu iz Pezara je u sezoni 1997-98 trenirao Duško Vujošević, a novi upravni odbor Partizana nedavno je doneo odluku da ne produži saradnju sa trofejnim stručnjakom.

“Pošto sam diplomirao, otišao sam u Los Anđeles gde me je NASA angažovala da radim neko istraživanje. Naravno, nikad mi tačno nisu rekli šta je u pitanju“, rekao je Vala za lokalni list Il Resto del Karlino iz Pezara.

On je u UO Partizana ušao na izbornoj skupštini kluba u utorak kao predstavnik osiguravajuće kompanije Unipol DDOR. Inače bio je svojevremeno i član UO OFK Beograda ispred iste kompanije.

Kako kaže, prošao je mlađe kategorije slavnog Skavolinija, ali je sa 18 godina odustao od košarke i otišao da studira u Milano.

“Uvek volim da se vratim košarci, ja sam zavisnik od ovog sporta“, naveo je Vala.

On je objasnio i da je rado prihvatio poziv da postane deo menadžmenta najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

“Prošle nedelje mi je zazvonio telefon, bio je to poziv budućeg predsednika Partizana Nikole Pekovića i tada me je pozvao da uđem u upravni odbor kluba“, kazao je Vala koji već sedam godina živi u srpskoj prestonici.

Italijan tvrdi da dobro zna kakvi su ciljevi, ali i očekivanja navijaća beogradskog kluba.

“Došlo je do promene u upravi jer prethodna pod vođstvom Predraga Danilovića više nije optimalno funkcionisala. Sa mnogo ideja ulazim u ovu priču, a prva je, naravno, da pobeđujemo“, zaključio je Vala.

(FOTO: RTS Youtube printscreen)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.