Kesar: Biće gusto

Izvor: S media, 28.Jun.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesar: Biće gusto

Na Univerzijadi u Beogradu učestvovaće oko 9.000 sportista, ali je takmičenje koje će verovatno privući najviše pažnje košarkaški turnir, za koji je selektor Srbije Aleksandar Kesar rekao da je toliko jak da ne može da se obeća osvajanje medalje.

- Naša obaveza kao domaćina je da damo svoj maksimum i da predstavimo zemlju na pravi način i da postignemo što je moguće bolji rezultat. Turnir je veoma jak, dolaze kvalitetni timovi, a nekada iako ste najbolji morate imati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sreće da osvojite medalju - rekao je Kesar

Selektor univerzitetske košarkaške reprezentacije rekao je da su pripreme bile dobre i da u timu vlada dobra atmosfera.

- Uradili smo mnogo toga. Najvažnije je da je postignuta dobra atmosfera, što mi treneri kažemo, hemija u timu. Što se tiče igre, postavke, detalja, mislim da je to uradjeno kvalitetno. Moja filozofija je brza i agresivna košarka i pokušaćemo to da sprovedemo.

Univerzijada počinje 1. jula, a košarkaši Srbije takmičenje počinju 2. jula mečom protiv Grčke. Kesar je rekao da će na turniru učestvovati najjače svetske selekcije, i da mu protivnici nisu nepoznati.

- Poznajemo prilično rivale. Koristimo tri skauting mreže. Imaćemo sve informacije do početka turnira. Dolaze ekipe iz celog sveta i nije lako, ali mi u stručnom štabu imamo velike profesionalce koji rade svoj posao na najvišem mogućem nivou.

Trener je kazao da deo ekipe već ima iskustvo sa Univerzijade u Bangkoku, što bi trebalo da bude od pomoći timu koji prvi put nastupa na velikom takmičenju.

- Imao sam veliku sreću da je jedan deo reprezentacije, uključujući i stručni štab, učestvovao na Univerzijadi u Bangkoku, tako da apsolutno znamo šta nas očekuje. To je dragoceno iskustvo. Velika takmičenja, kao što su Univerzijada ili Olimpijada, vrlo su specifična i mora da se bude izuzetno prilagodljiv.

Kesar je rekao da očekuje punu podršku beogradske publike na košarkaškom turniru.

- Verujem u Beograđane da će doći da isprate naš košarkaški tim. Uopšte, primamljivo je takmičenje, biće velikih imena na terenu i verujem da ćemo imati veliku podršku....

Vest u celini možete pročitati na sajtu Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.