Kecman: Logično bi bilo da krenem sa trenerskim pozivom

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Jan.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kecman: Logično bi bilo da krenem sa trenerskim pozivom

Nema koga nije iznenadila vest – „Dušan Kecman u Monaku“. Bivši šampion Evrope, čovek čije su trojke ušle u istoriju košarke na svim meridijanima, pojačao je redove francuskog drugoligaša.
(FOTO: D. Žarković)
Tek što je sezona počela, sa mondenskog grada na Azurnoj obali je došlo novo iznenađenje – „Dušan Kecman napustio Monako“. Šta se u međuvremenu desilo? Večiti heroj crno-bele polovine Srbije podseća:
Otišao sam u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Monako čisto malo da se relaksiram. Bar mi se činilo da će biti tako. Razmišljao sam u pravcu da odigram tu godinu dana, bez pritiska koji je postojao u svim klubovima u kojima sam do sada bio. Plus, grad je divan, biću sa familijomIspostavilo se da je sve bilo sasvim drugačije – rekao je Kecman, koji je potom dodao:
Predsednik nije bio zadovoljan startom sezone, pojavila su se neka previranja u klubu. Međutim, za mene se to ispostavilo kao veoma dobro. Izašao sam iz priče. Sporazumno smo raskinuli ugovor i postao sam slobodan igrač.
Patike je ostavio po strani, ali još ih nije okačio o klin. U fazi je „tranzicije“. Ali, za košarkaša je 37 godina doba za penziju. Na to Kemcan uzvraća:
Iskreno, više da nego ne. U fazi sam da konačno prelomim. Sada košarku pratim preko televizije, ponekad dođem na utakmicu, malo treniram, onako za sebe. Ništa spektakularno. Na prekretnici sam, razmišljam šta dalje.
Jedno je sigurno – i „dalje“ će to biti košarka. Pitanje je samo u kom obliku.
Logično bi bilo da krenem sa trenerskim pozivom. Kad budem doneo konačnu odluku i ako me to bude najviše privlačilo, počeću da radim na sebi.
Drugi član legendarnog tandema Partizana, koji je navijačima crno–belih doneo mnogo radosti se već preorijentisao – Petar Božić već drugu godinu sedi na klupi, tik uz Duška Vujoševića.
Ako pitate „grobare“ oni bi sigurno voleli da tu vide i Kecmana. On je na to više puta ponovio: „Nikad se ne zna“.
Pera je prošle godine napravio taj potez, presekao i ušao u stručni štab Partizana. Dobro mu stoji odelo – uz osmeh je dodao Kecman, pa priči vratio ozbiljne tonove:
To je odlično za njega, uz Duleta stiče iskustvo i znanje. Sve je otvoreno. Ali, pre svega ja moram da odlučim šta ću i gde ću. Trenerski poziv jeste najizvesniji.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.